ik vond games dit jaar eigelijk beetje teleurstellend, heb betere jaren meegemaakt

ben het met alles wel eens, alleen dat kirby spel niet -.- voor mij staat F1 op dat plekje

en bf3 hoort op 1!!!!

Prettige jaarwisseling allemaal!

Deus Ex 2, Battlefield 3 en Skyrim horen toch ECHT boven Portal 2. En daar zijn vrijwel alle andere gamesites het mee eens. Maar ach... smaken verschillen.

Eigenlijk is deze lijst de practical joke van het jaar xD

Eigenlijk is de conclusie van alle review-uitzendingen van dit jaar dat het het leukst is om Janus in-game te horen schelden. Wat verder de voorkeuren van de Flabber-crew zijn boeit niet zoveel.

Bijna alleen maar first person spellen? Zijn er geen leuke racegames of andere leuke niet fisrt person spellen geweest dit jaar?

Nee :P

Ik snap niet wat jullie met Skyrim gedaan hebben? :P Dat spel vertoonde echt bijzonder weinig bugs en ik heb er toch echt iets van 80 uur inzitten. Af en toe een crash, maar daar bleef het eigenlijk wel bij.

Wat dat betreft kampte BF3 met veel meer bugs ( en meer crashes ) :O

ik snap er ook geen zak van. heb denk ook iets van 100 uur er in zitten en kan geen 1 bug bedenken. naja dat ik een keer een konijntje onderwater zag lopen dan. maar das ook niet echt spelbedervend. mss geluk gehad of zo dat ik bijna geen bugs tegenkom. mss stof ik mun xbox iets vaker af OID.

De PC versie crashte hier (los van veel andere kwalen) op 2 high end PC's gemiddeld 1 x per uur. Battlefield (en alle andere PC-games op de lijst) niet.

Maar los daarvan (het is inderaad niet het belangrijkste) komt het uiteindelijk neer op een gemiddelde (+ wat hevige discussies) van de persoonlijke smaak van 3 werknemers. Dennis speelt een fantasy RPG bijvoorbeeld nog niet eens met een gun op z'n hoofd, maar stond er wel op dat Kirby in de lijst voorkwam. Ik zelf ben ook niet zo van de fantasy, maar heb me met Skyrim wel vermaakt.

De keuze voor Portal 2 was als enige unaniem.

Dan zijn die 'high end pc's' niet zo high end als ze zeggen. Mijn pc heeft de minimum vereisten, en ik blijf erbij: Hij is nog nooit gecrasht en ik kom vrijwel geen bugs tegen.

Dat is bijzonder fijn voor jou dan. Maar zoals ik al schreef is dat verder niet het belangrijkste. Voor niemand hier bij Flabber was het de gewenste nummer 1 om legio redenen en met name smaakkwesties. Als het dat wel voor jou is, is dat mooi.

Heeft denk ik niet zo met 'high end' of 'low end' oid te maken. Mijn PC is twee jaar oud en runt het zonder problemen (en met weinig bugs). Dus zal ergens anders aan moeten liggen, wellicht gewoon sheer luck.

Maar Skyrim hoort op nummer 1, aangezien ik heel wat mensen in de reacties van zowel deze topic als de review van Skyrim zelf meer mensen zie die weinig tot geen last hebben van bugs dan wel.

thanks voor het etaleren van je mening Thoorn. Echter.. dit filmpje gaat over de mening van de Flabber-werknemers en dit is hun top 10. alles staat dus waar het 'hoort'.

Anders maak je toch gewoon fijn je eigen top 10-film op je eigen populaire blog?

Waarom zou ik dat doen als ik mijn mening al op andermans populaire site kan doen? :D

Scheelt me weer moeite ;-)

@Thoorn
High end pc is geen synoniem voor onfeilbare pc hè.

waar is mw3 wtf????? best game ever.. haha nee

hahaha, idd. In het begin vond je veel geschreeuw en gescheld over welke het beste was, BF3 of MW3. Nou, het moge duidelijk zijn.Ik hoor nu niemand meer over CoD MW3. BF3 begint nu eindelijk een beetje normaal te draaien en de gameplay is redelijk goed en de grafics FOKKING FENOMENAAL.Ik ben er heel slecht in, maar alleen al om het beeld en geluid wil ik het al spelen.

Alleen een beetje jammer dat iedereen zo nodig een vliegtuig moet hebben in die game. Zelfs team kills zijn geen uitzondering. Maar wel een briljante game om in te trollen ;)
http://www.youtube.com/watch?v=PlLlUE0xmBU
Cod MW3 is meer mijn game. Maar ja beter. Echt team play heb je niet. Iedereen wil zo snel mogelijk naar prestige 10. Het is een leuke FPS net als battlefield 3 alleen kun je nogmaals beide games niet vergelijken omdat het gewoon 2 verschillende games zijn. Waar battlefield 3 zich vooral op realisme focust ligt de focus van Cod MW3 meer blij het zijn van een over-de-top hollywood action game. Kortom geen van de 2 is beter. Je vind de ene leuk of leuker dan de andere ;)
En de beste wensen nog allemaal!

Modern Warfare 3 is gewoon een expansion pack van MW2 en mag daarom niet als los spel gezien worden ;)

Skyrim is mijn nummer 1.

is bij mij nog nooit gecrashed. Dat crashen kan btw ook komen doordat je PC gewoon slecht is..

Zucht. Het zijn 2 PC's met verschillende, maar high-end hardware waarop alle andere op de PC gespeelde titels van dit jaar (Dead Space 2, Deus Ex: HR, Battlefield 3, Bulletstorm, Portal 2 + tal van games die niet in deze lijst voorkomen) probleemloos op full settings draaiden. Maar nogmaals: het crashen, en alle 106736 andere bugs, zijn niet de voornaamste reden dat hij op nummer 4 staat. We vonden de games die erboven staan gewoon leuker, mooier, grappiger, lekkerder spelen, beter geschreven, interessanter, of noem een paar andere redenen.

Beter geschreven? Blijkbaar geen reden als Portal 2 bovenaan staat xD

En interessanter... vandaar dat jullie volgens jullie zeggen 140 uur eraan gespeeld hebben? Hoeveel uur zijn jullie met Portal 2 bezig geweest? 180?

Hey psst Thoorn.
Je hebt een mening ... ok ... we weten het.
Bedankt voor het delen van je mening maar aanvaard dat anderen Skyrim gewoon een rukspel kunnen vinden, ok?
De kwaliteit van een spel kan niet puur afhangen van het aantal uren dat het duurt om het te spelen.
Elke developper kan de speler gewoon rondjes laten lopen of laten harvesten of laten grinden, zoals in WoW en andere clones, maar dat maakt nog geen echt goed spel.
Om even een voorbeeld te geven dat smaken verschillen: ik heb Portal 2 heel graag gespeeld en vond 't super maar ik heb Battlefield 3 na vijf minuten spelen gewoon weer gedesinstalleerd omdat ik het echt rotslecht vond.
Zo vond ik bijvoorbeeld Crysis 2 ook echt geen goed spel.

Bulletstorm en Kirby had ik persoonlijk niet verwacht terug te vinden in dit lijstje, maar verder een mooi en zeer vermakelijk overzicht!

Geen Skyward Sword? Of is dit alleen maar omdat jullie dit spel niet reviewed/gespeeld hebben?

Toegegeven: dit klopt.

Ik snap ECHT niet waar jullie het over hebben, skyrim is bij mij nog NOOIT gecrashed, maargoed ik heb het dan ook nog nooit gespeeld.. :)

ik maak speciaal een account aan om even te reageren op dat skyrim. er zitten ONGELOFELIJK veel bugs in. ik heb momenteel 3 missies die ik niet verder kan spelen, simpelweg omdat het bugged is.
kijk voor de grap is op de skyrim wiki. bij bijna elke missie is er een lijst met mogelijke bugs. en dan heb ik het dus alleen over de missies. misschien dat jullie een hele zooi patches hadden, maar zonder dat is t echt schandalig.

verder goede lijst, alhoewel je portal 2 niet overdrijven moet

Portal 2 staat terecht op nummer 1 imho.
Bulletstorm moet dood, en dan kan BF3 netjes doorschuiven naar plek 2, waar het thuishoort. Bovendien is er dan slechts een top 9 over, en hebben we gelijk ruimte gecreëerd voor Forza Motorsport 4.

Tot volgend jaar!

Meh voor Bulletstorm in het lijstje.

Coole video weer!

Ben ik echt bijna de enige die Portal 2 niet moeilijk/uitdagend genoeg vond? ondanks dat het enorm tof verfrissend etc etc was, had ik het idee alsof ik er zo doorheen liep...

Mijn game van het jaar is BF3, en Skyrim waarsch als ik daar tijd voor heb :-( . Ik kan niet wachten om terug te keren naar de wereld waar ik 6 jaar geleden voor het eerst in stapte

Fanboyfitties mogen, dus daarom: Burrito Bison op 1!!!!

Dat Skyrim tyfusbuggie blijkt te zijn is een feit, zelf heb ik het geluk gehad er nog maar enkele (niet storende) tegen te komen. Maar dat de instapdrempel té hoog zou zijn, daar kan ik het echt niet mee eens zijn. Nujuist spellen als MW en zulk soort 'realistische' shooters vind ik een enorme drempel hebben, omdat ik namelijk de aimskills en reactievermogen heb van een gemiddelde stormtrooper. Ik mis echt alles, tenzij ik tegen iemand speel die het spel zelf ook nog nooit gedaan heeft.
Anyway, grappig lijstje, maar het draait natuurlijk om het prachtige commentaar dat de heren geven. Een beetje meer "angry videogame nerd" mag er wel in de reviews wat mij betreft.

BF3 staat op 1. Ik snap overigens niet waarom hij op 5 gestaan had als je de PS3/XBOX versies mee had genomen in de overweging. Relatief aan de pc versie ziet het er allemaal beduidend minder uit maar vergeleken met alle andere spellen op de PS3/XBOX is het mooi, speelt het uber en is de online beleving verreweg de beste. Ik weet niet welk spel op de PS3 beter/vetter/epicer/verslavender/etceterender is.

Verder vond ik Dead Space echt eng. Heel eng.

Wat is er zo leuk aan Bulletstorm?

Allemaal goede games

Heerlijk die rage van Janus!

Mooi dat MW3 er niet in zit, wat een teleurstelling was dat..

Mijn top 5 (PC only)
5#
F1 2011
(Samen met maat champoinship)

4#
Portal 2
(Brain... freeze... AAA)

3#
Battlefield 3 (PC natuurlijk)

2#
Star Wars the old republic (nostalgie! voor zolang het duurt)

1#
Saints Row: The Third
Ondanks dat ik dit maar +- 30 uurtjes heb gespeeld, moet ik toch zeggen dat het de meeste awesome over de top game ooit is. Zeker coop met een maat op Ventrilo. Blauw gelegen van het lachen!

Ben toch meer van de multiplayer, heb bijvoorbeeld nooit de singleplayer van BF3/MW3 langer als een uur gespeeld ^^

Ga zo door met items maken, mijn zegen heb je!

Beste wensen voor 2012 aan de Flabber crew, en natuurlijk de flabberaars.

Jullie slaan gewoon de beste game van het jaar over?
Ga eens Skyward Sword spelen...

Kirby was idd tof, kirby is sowieso heilig voor mij omdat het 1 van de eerste NES games was die ik speelde.

Verander titel even in Top 10 shooters.

Ik ben al 4 weken zoet met de grootste RPG ooit gemaakt.

SWTOR, niet de nummer 1 maar hoort zeker in dit lijstje.