ja die gun leest zeg maar op welke pixel je mikt. dat kan niet meer met de wii ;)

aight

gaat niet per pixel hoor. een stuk of 10000 pixels. als je schiet wordt heel het scherm zwart op een vierkantje na dat wit wordt(waar de eend zit). zit dat oogje in die gun wit dan is die raak ziet die zwart dan is die mis. vrij eenvoudig toch. die wie zal wel anders werken want tegenwoordig wille wij geen zwarte beelde meer door het spel heen

DANKJE!! DANKJE!! DANKJE!!
weetje ik heb nachten wakker gelegen omdat ik niet wist hoe dat pistooltje in hemelsnaam werkte.. serieus dat is één van de grootste mysteries in mijn leven.. DANKJE!!

Kuch Google Kuch

Als je nou weer eens iets niet weet, ga zelf eens op onderzoek uit....

Fail @ 5.47!

die balleeeeen

Ik dacht dat het over Britt ging :/.

Btw: stoere actie met die tv...

Janus is gewond! O nee!

COOL STORY BRO!

Haha deze is echt briljant

janus je lijkt fucking erg op frodo

Check die ballen van die meneer!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Corioliseffect

wanted gezien?

of Shooter?

ik verveel me nogsteeds

haha, was dat toevallig het goed?
jullie reden wel bij sloterdijk, toch?

Als je schiet met die gun dan verandert de eend of de kleiduif voor een fractie van een seconde in een wit vlakje. Het oog in je gun zoekt naar een wit vlakje als je schiet. Als je dus goed richt dan ziet je gun dus dat vlakje waarop hij het schot als zijnde raak registreert.

Je kan daarom ook makkelijk cheaten door je gun heel dicht op een lamp te houden en te schieten, dan ziet ie dus altijd een wit vlak en schiet je dus altijd raak.

dude, als je wil cheaten bij duckhunt heb ik nog wel een tip voor je? :D

met daarbij nog de toevoeging dat de rest van het scherm, buiten de eventuele eend(en) die rondvliegen, volledig zwart wordt.. hetgeen wat je gun 'ziet' is dus een zwart vlak met witte stippen..

Om te cheaten kan je je gun tegen een wit vlak houden, het maakt niet uit welke. Een a4tje is ook goed.

no offence jongens, maar wat een studentikoze ballenhumor hebben jullie zeg... uitspraken als 'is het slecht voor mijn imago als ik weet waar er een kringloopwinkel zit' en 'hoe zien we wie hier werkt en wie hier slaapt' zijn weer lekker hautain denegrerend tegenover mensen die een centje minder hebben, en tegenover een concept dat een stuk beter is voor de wereld dan iedere friggin koopzondag weer nieuwe meubels bij de woonboulevard weg te slepen, of weer zakken met nieuwe kleren bij de h&m op te pikken.

niet dat ik nou bij de politiek-correctheids-politie zit, maar ik vind wel degelijk dat je na moet denken over hoe je mensen bejegent. anders moet je bij geenstijl solliciteren.

een concept dat een stuk beter is voor de wereld dan >tv's kopen en diezelfde middag nog stuk gooien. <

lame.

"ballenhumor"

lol

misschien voel jij je meer thuis op je Libelle forum?

COLAPUNK HEEFT OOK EEN TWEEDEHANDS TV. HAHA! jij bent arm.

check die ballen

lol, dus iemand die vindt dat er niet denegrerend tegenover armeren gedaan mag worden is arm?

verder heb ik uberhaupt geen tv. tv is kut. behalve om op te nessen dan natuurlijk.

Geen TV en wel een pc om Flabber op te kunnen zoeken!?

Lekker logisch geredeneerd, op internet is er nog veel meer rotzooi dan op TV!

Whahaha :D

ja, maar op teh int4rw3bz kun je zelf kiezen wat je gebruikt voor je entertainment, waarnaast je ook nog kunt kiezen om wat interressants te zien. iets wat me op de tv al ff niet gebeurd is...

Newsflash er is iets dat heet de afstandsbediening. En deze zogeheten afstandsbediening kan dan ook jou helpen in keuzes maken. Zo kan je zelf beslissen wat je kijkt.

ja joeppie ik kan zelf kieze welke rotzooi ik op tv kijk. of ik moet een uur wachten op een leuk programma die ik dan al gezien blijk te hebben. tv is gewoon kut op een paar programmas na

Ik vind dat je gelijk hebt Colapunk. Waarom moest die TV trouwens stuk op het einde?? Duck hunt is cool, maar niet als zij het spelen.

Ik ben het echt volledig met je eens, ik stoorde me ook al aan dat populistische geleuter.

Dankzij dat geleuter hebben die gasten wel een eigen bedrijf, laat me raden jij werkt voor een baas?

je geld verdienen (als je dat zo belangrijk vind) kan ook (zelfs op internet) op een toffe manier.

Ajah en het afzeiken van mensen die hiermee hun geld verdienen vind jij tof of zo ? Get a life man. En daarbij niemand in Nederland is arm, daar zijn we al te goed voor.

punt blijft dat er in nederland een hemelsbreed verschil heerst tussen een boven- en een onderklasse, die je rijk en arm kunt noemen.

als die bovenklasse dan die onderklasse verder naar beneden gaat trappen, komen we nooit verder, wel?

dus jij zegt: nederland een hemelsbreed verschil heerst. euhm.. jah.. hemelsbreed gebruik je niet op deze manier maarjah.. je kon zeker geen goeie opleiding betalen!! :P HAHA.. zorry moest er even uit..

http://www.lmgtfy.com/?q=hemelsbreed+verschil

wordt vrij veel gebruikt.. maar goed, het kan aan mij liggen, heb mijn atheneaum inderdaad nooit afgemaakt...

+1 voor je eerste pleidooi
-1 voor het denigrerend praten over geenstijl, is hypocriet richting je eerste pleidooi :)

is niet denigrerend, zo profileert geestijl zich gewoon: tendentieus, ongefundeerd, en nodeloos kwetsend.

awesome ik wil ook weer een keer duckhunt spelen.

btw een klein beetje kleur correctie was wel op zn plaats geweest.

En volgende week hertjes jagen :)

Duckthunt kon waarschijnlijk ook gewoon op het grote scherm ;)

je scherm waarop je speelt moet op 50hz kunnen draaien, dan gaat dat.
(wij hebben dat op school ook vaak genoeg gedaan op de beamer (h) YEAHHH)

meteen de uitleg waarom op 50hz en het antwoord op die vraag van de kerel hoe dat nou werkt.

Als je schiet, dan zie jij het scherm een keer knipperen. Op dat moment wordt het hele scherm WIT, behalve op de plekken waar de eenden zich bevinden, dat zijn dan 2 zwarte vierkantjes. Op dat moment kijkt het geweer of hij een zwart vlak ziet of een wit, ziet hij wit, dan is het mis. Ziet hij zwart, dan is het raak.
bij 100hz, wat de meeste tv's tegenwoordig hebben, wordt het beeld te snel ververst en is de gun te laat met het herkennen van het vierkantje.. 50hz is zo traag genoeg zodat de gun het zwarte veldje wel kan herken.

mysterie opgelost oleeeeee

holy shit! je wilt zeggen dat ik gewoon mijn nintendo op mijn beamer kan douwen en duckhunt kan draaien?!?

Ik hou van je... <3

Je zit er net naast.

Als je schiet, wordt het beeldscherm zwart, en worden de eenden elk één frame lang een wit vakje op het scherm. De lichtgevoelige sensor in de gun werkt dus precies andersom.

Daarnaast geeft de (Europese) NES een PAL-signaal over z'n stekkertje, wat per definitie op 50 Hz loopt. Zo'n frame duurt dus 0.02 seconden, onafhankelijk van de verversingssnelheid van je TV-scherm. Wat heel misschien een probleem kan zijn is dat bij 100 Hz halverwege die 0.02 seconden dat witte vakje wat je probeert te 'raken' zwart wordt, maar in hoeverre dat nog van toepassing is bij LCD of plasma weet ik niet.

Overigens, dat de Wii slechter werkt dan Duckhunt is een typisch geval van KISS (Keep It Simple, Stupid) bij de tweede. Het mechanisme achter Duckhunt werkt met dat lelijke beeld-gaat-op-zwart-met-witte-vakjes-systeem, terwijl de Wiimote op basis van twee infrarode puntjes of streepjes z'n richting en kanteling bepaalt. Schijnbaar mik je 'recht op het midden' als je recht op de sensorbar mikt, dus dan is de lightgun van Duckhunt inderdaad een stuk intuïtiever. Ook is het mechanisme achter de Wiimote gewoon een stuk ingewikkelder, wat dus vaker voor problemen kan zorgen. Het systeem achter Duckhunt is zo ontzettend simpel dat het wel goed moet gaan.

Ga huilen dan

En hoe zorgen ze er dan voor dat het juiste eendje dood gaat?
Want zover ik weet kunnen er ook 2 tegelijkertijd vliegen...

Of heb ik het spel in de loop van de tijd geavanceerder voorgesteld dan dat het is?

Elke eend krijgt een eigen zwart-wit frame. Als er dus twee eenden op het beeld zijn op het moment dat je schiet, krijg je eerst 0.02 seconden een zwart beeld en een wit vakje voor de eerste eend, en daarna 0.02 seconden een zwart beeld met een wit vakje voor de tweede eend.

Yep, dat verhaal inderdaad, maar dan andersom qua kleuren.. eenden worden wit, rest van het scherm wordt zwart..

Pages