Ja, je had me helemaal bij 'Ill stab the mofo'

"sorry Dennis, :'( sla me niet alsjeblieft"

Kleingeld is passe. :P
Wist helemaal niet dat pasjes gegevens konden uitzenden. Is het niet zo dat gegevens op het pasje gelezen kunnen worden van afstand, maar dat er niks wordt uitgezonden.

Uitzenden kost namelijk energie. Waar zit dat dan op een pasje?

Dude.
Als je niet weet hoe RFIDs, oftewel vanop afstand leesbare chips, werken ... zoek het dan gewoon even op.
Als de chip niet zou kunnen zenden ... hoe zou dan de informatie kunnen gelezen worden, he? ;)

of dat doe je zelf eerst even, Adelaer...
CST heeft namelijk gewoon gelijk.

Alleen jammer dat Steven de natuurkunde van zijn gadgets nooit goed snapt. Een tijdje terug Newton's Cradle waarvan hij dacht dat het een perpetuum mobile was en nu zijn pasjes waarvan hij denkt dat ze continu signalen uitzenden...

Even simpel nadenken toont aan dat het niet zo werkt: om signalen uit te zenden heb je energie nodig en in je pasje zit geen verborgen energiebron (zoals een batterij). De RFID-pasjes zenden dus niet continu signalen uit: ze zenden alleen signaal uit als er een sterk signaal binnenkomt. Het binnenkomende signaal moet namelijk ook de energie leveren voor het antwoord van het pasje. Het is dus een soort echo.
Dat wil dus ook zeggen dat je niet zomaar simpelweg alles kunt uitlezen, maar ook een zender nodig hebt om het signaal op te vragen....

Maar goed, het resultaat blijft natuurlijk hetzelfde dat het wel verstandig is om je pasjes af te schermen (ook al is het uitlezen niet zo eenvoudig als Steven het doet voorkomen).

Maar misschien volgende keer toch eerst even inlezen voor Steven voordat hij zijn gadget presenteert...

Geen reden meer om te reageren. Ik had het niet beter kunnen zeggen.
Beetje gefaald Steve ;)

Twee gadgets die me niet echt aanspreken, heb tog gekozen voor de leathermen

RIFD veilige portemonnees zijn gaaf, maar steven legt het zo ontzettend slecht uit. De portemonnee voldoet denk ik ook niet aan mijn eisen (te weinig ruimte erin). Zakkmessen zijn gaaf, maar deze leek vooral fancy gaten te hebben. Ik vraag me ook af wat er met het carbon zal gebeuren als je hem als hamer gebruikt. toch maar gestemd op beide crap.

ALS het echt carbon is zal er niets mee gebeuren, dat spul is sterker dan staal.

Carbon sterker dan staal?
Hahaha ... grapjas.
"carbon", mijn beste, is in feite gewoon plastic, maar dan versterkt met carbonvezels.
Het krast echt heel makkelijk en breekt ook heel makkelijk als er te veel kracht op wordt gezet in de verkeerde richting.

Waar de vorige keer iemand in de comments zei dat jullie wat vriendelijker moet doen, is het nu net alsof ik naar een romkom kijk.

Ik LOLde

Nou en

Vond het een moeilijke keuze, maar ik ben toch voor de Leatherman van Dennis gegaan. Ik heb gewoon iets met messen en ook ik ben van mening dat je er gewoon altijd een op zak moet hebben. Helaas zijn er altijd weer mensen die raar opkijken bij mijn net iets te grote Opinel.
Het portemonneetje heeft een leuk systeem met die pasjes, maar daar houdt het dan ook op. Het ding is veel te klein, en dat anti-RFID komt mij ook over als een alu-hoedjes verhaal. Ik zou best een normale size willen hebben met zo'n pasjessysteem.

Interessante gadgets, skeletool wel duur. Ik heb al een multitool, does it for me! De Secrid leek mij altijd al wel interessant, sowieso vanwege het ultieme pasjes-bij-elkaar-pleur-en-uitschuif-systeem!
Verder wat Henk5b zegt.

Handig dat pasjesding.

Enige toffe vind ik dat die pasjes er zo uitschieten... dat beveiligingsshit boeit niet...

zakmes tjah niet nodig :p

portomonee heeft alleen maar ruimte voor 1 munt min of meer...en aangezien ik hoe dan ook altijd met meer kleingeld eindig wordt dat drama :p

Wat mij betreft winnen de tussenshotjes deze keer!

Wat mij betreft niet. Editor is zeker ook poster van Willekeurig Vleesch. Dun, blond en vaak plastic! Jeuj... :(

Heb niks met messen, maar het zag er wel vet uit. De portemonnee is interessant, alleen moet er nog meer kleingeld in kunnen, anders weet ik niet waar ik het wisselgeld in de kroeg moet laten.

Verder een goede editie! Ben wel overtuigd van beide gadgets deze keer.

Allebei crap. had nog wel op de portomonee willen stemmen als het wat ruimer was geweest... En hij zal ook wel van leer zijn... :(

It's a tie

Deze docu geeft goed aan (op rond 55 minuten) waarom een rfid blokkend portemonneetje handig is.
http://programma.vpro.nl/themawatnouprivacy/
Win voor Stefan dus!

Tip aan beide: Geef aan waar je de spullen kan kopen.. Misschien zijn er mensen die ze willen kopen en niet met internet kunnen omgaan..