Zeer moeilijke keuze. Vind de gedachte van de Architect echt velen malen toffer, maar de films haalde die Cl. Sanders-ripoff ERG onderuit. Ik ga voor de nostalgie toch voor KITT... als ik Hoff erbij krijg :p

Is er trouwens een TeamHWW versus Flabber tussenstand over de laatste 100 afleveringen?

EDI is een stuk slimmer dan KITT. Plus, tis een lekker wijf. :)

Robots mogen niet, maar KITT is geen probleem? KITT is een robot :/ Mogen transformers dan ook? Of alleen als ze een auto zijn?

The architect vind ik dan een stuk beter. Daarnaast natuurlijk een eervolle vermelding voor GLaDOS.

Steven weer met zijn sneue reacties de hele tijd.. pure winst voor Dennis!
En hoe zit het met de AI van portal?

GlaDos is vet, maar een beetje too psycho. Daarnaast is HL3 nog niet uit, dus weten we nèt niet genoeg van "haar".

Hands down the architect. Matrix trilogie laatst weer eens gekeken. Fantastisch. Ik had vroeger al een hekel aan mensen die alleen film 1 cool vonden. Precies de reden die Dennis aangaf (er wordt meer uitgelegd en het mysterie weg is).

Toen ik las dat deze VS over A.I. ging had ik heel even de hoop nu eens een intelligente, filosofische discussie te krijgen. Helaas wordt een onderwerp dat zich uitstekend leent voor diepgaande overwegingen en uit kan nodigen tot vele participerende reacties van jullie publiek door jullie kompleet gereduceerd tot een kinderachtig 'de mijne is groter' spelletje.
Krik verdomme het niveau eens wat op hier.

+1! Hoewel KITT zich sowieso al niet leent voor een goede discussie.

Eens, eens, eens!

Eens! Dennis had een goede intentie. Steven wilde, zoals gewoonlijk, de discussie kostte wat het kost winnen en kwam alleen maar met slappe "mijne heeft turbo-boost" argumenten. Jammer, een gemiste kans.

Iedereen weet dat GLaDOS uit Portal gewoon de bom is. Ook al is ze een bitch, ze is gewoon geweldig

Mr.Stevens
krijgt hier een klein bitch klapje ;)

Sorry hoor steven, maar je gaat fysieke eigenschappen naar boven halen als het om AI gaat. En ga lekker een van de duizenden actie films kijken als de filosofie van the matrix je niks boeit, dat is juist het mooiste van die film.

Vliedel heeft gelijk, het gaat om de AI, niet om de auto waar de AI in zit. Dennis wint keihard met the Architect.

hmm, EDI, GLaDOS, Sovereign... te veel om op te noemen

Asimov's Multivac is natuurlijk de ultieme AI, een kort verhaal dat voor iedereen het lezen waard is, zelfs als je het vast al eens gelezen hebt en weer bent vergeten...

Steven verliest hier overduidelijk trouwens, heeft nauwelijks argumenten over de "AI" maar alleen over het doosje waar het in zit.

The Architect. Dennis heeft de perfecte (tegen) argumenten gevonden! Schouderklopje voor jou Dennis!

The architect was ook mijn keuze geweest als ik mocht kiezen tussen deze 2, maar natuurlijk had eigenlijk HAL moeten winnen ;).
En als je wat verder kijkt zijn er in diverse games ook ontzettend goed uitgewerkte AI's, zoals Daedalus uit Deus Ex, of EDI uit Mass Effect 2 & 3 :).

Leuk onderwerp, maar Steven kwam wel met een matige argumenten die niet eens altijd met de AI zelf te maken hadden, maar met het voertuig waar die in zit of hij gaat de film aanvallen.
Dennis doet het duidelijk beter.

Slechte argumenten van Steven, AI gaat niet om mechanische snufjes zoals SPM en turboboost.

Mijn stem gaat uit naar EDI, duidelijk!

Leuke VS