sick sick sick

Als ik dit zie wil ik 10 jaar jonger zijn en veel vrije tijd hebben...

Gewoon een clusterfuck. Iedereen ging dus los.

Ik vraag me af hoeveel spelers zijn hierbij er overleden? Of stel ik een domme vraag? (ken EVE vaag)

Als het goed is niemand, je werkt met zogenaamde clones. Je verliest (afhankelijk van de gradatie van je clone) wat training puntjes, maar hoeft niet alles te zijn. Je bent wel je schip kwijt, en alles wat er aan spullen op en in zat. Vaak zijn dat dingen waar mensen veel tijd en geld aan kwijt zijn geweest. Als voorbeeld: je doet pakweg een jaar over het trainen van de skills om uberhaupt een Titan te kunnen gebruiken. Laat staan het sparen voor de Titan en alle equipment er op. Je kan dat dan ook wel weer verzekeren ingame, maar dat betaald bij lange na niet terug wat je er in hebt gestoken.

FF voor de volledigheid: Als je schip stuk gaat dan kom je in je noodcapsule waar je nog mee weg kan proberen te komen. Als ook die stuk geschoten wordt ga je dood en spawn je op een station waar je je clone had geplaatst (zoals Biels al zei). Op de killboard staat dat 1718 capsules (en dus players) zijn gekilled. Het is echter niet van belang om players te killen omdat ze dan sneller in staat zijn een nieuw schip te pakken en terug te keren om verder te vechten (anders moeten ze namelijk eerst in hun capsule naar een station vliegen waar ze schepen hebben liggen).

Als je gekilled wordt verlies je je implantaten, wat bij elkaar ook wel minstens 100 dollar waard is.

Heel sick, maar is dat verhaal dan verzonnen (als in een soort campaign door de makers ingevoerd) of is dit echt zo ontstaan tussen spelers?

Nee. echt gebeurt. Dit is zo, compleet ongepland ontstaan.

Dit is helemaal echt. Geen roleplaying of verzonnen verhaal. Alle machtspelletjes, verraad, alles is echt in Eve. Dat is letterlijk wat je krijgt als je duizenden mensen bij elkaar zet.

EVE heeft geen echte verhaallijn. Er zijn enkel wat missies die over het algemeen random en onsamenhangend zijn. Eigenlijk wordt alles in EVE gestuurd door players.

Dit is wat er gebeurd als je 500 000 man los laat op een wereld en zegt dat ze kunnen doen wat ze willen, uiteindelijk vormen ze hun eigen facties en krijg je de hele meuk waar we dagelijks mee te maken hebben maar dan gekopieerd in de virtuele ruimte. Boekhouden, PR, HR noem het maar op.

Space Empires are Serious Business yo.

Paar foutjes in de tekst. Als je dood gaat ben je niet alles kwijt. Je maakt namelijk een clone met een bepaald aantal skillpunten. Ga je dood, beland je instant in je clone. Hierna wel weer een nieuwe clone installeren. Mocht je vergeten je clone te upgraden naar de hoogte van je huidige skillpunten, verlies je dus "slechts" een aantal skillpunten.
Verder kloppen bij mijn weten de nummers ook niet. 75 titans? In totaal eerder 50!

Genoeg nerdtalk! I was there! ;-)
Het was gaaf! Eve is een mega spel. Speel het dan ook al bijna 10 jaar!

Op die killboard in de link staat 62.

Andere fout: De "rode puntjes" zijn ook niet allemaal spelers. Kruisjes zijn drones, vierkantjes spelers. Correct me if I'm wrong.

Bijna 10 jaar? WOW! Gaat het niet vervelen als je zo lang speelt? Je hebt dan zolang al alles gezien lijkt me.

2005.02.07 11:46:00
Bijna 9 jaar! Ik overdreef lichtelijk! ;-)

Nee, 't verveelt niet, al speel ik wel minder. In het begin uren per dag, maar er is zoveel te doen. Trading en industry bijv. Elke dag even kijken hoeveel ISK ik verdient heb, hoe het produceren van de schepen gaat, af en toe wat knallen.
Er is nog wel weinig echt te doen, er zijn nog voor 20 jaar skills te trainen, maar daar zit ik niet op te wachten.
Het leuke van EVE is dat je met de in-game valuta ISK óók je abonnement kunt betalen. Heb al jaren geen "echt geld" meer hoeven betalen.

Overigens zou het besproken record nog wel eens doorbroken kan worden de komende dagen/weken. Qua Titans niet, maar qua spelers wel!

Nerdgasm

Bij dit soort online spellen gaan enorme bedragen om. Sommige mensen met een goed betaalde baan hoeven geen dikke auto, dure vakantie en hebben/willen geen vrouw + kids. Resultaat is dat soort mensen €30.000 (of meer) uitgeven aan dit soort spellen. Ik was er zelf niet bij maar heb een aantal jaar een soortgelijk spel (galaxy online) gespeeld. Als ik dit soort verhalen lees dan jeukt het weer om te gaan spelen =)

Ik heb het gespeeld en vond het extreem saai. Autopilot hier naar toe, daar minen, daar wat kapot schieten en het grootste dee lvan de tijd weer autopilotten... buuuhhh.

Ik heb eens zo'n gratis maandje gepakt. Op zich vond ik het niet spannend, maar de schaal van het spel vond ik wel intrigerend. Ik smul dan ook van dit soort verhalen.

Er is een nederlandstalige corp ( guild,clan,..) in het spel Spreek ingame Johan Lightstrider aan als je vragen hebt.

Grts

Zo te horen hebben ze hardware geupgrade.5 jaar geleden zou het niet te spelen zijn geweest met zoveel man in een solar system.

10% snelheid en server lag, de server hield het bij elkaar maar ook maar net met veel hulp van CCP

Geen tijd om het te spelen, maar leuk om erover te lezen :)

Wat is er toch gebeurt met de ouderwetse Condition zero...

waar kan je dit downloaden ? of kopen?:S
en is dit een betaalspel zoals WoW ?

Misschien eens proberen om EVE ONLINE in te toetsen in welke zoekmachine dan ook.

Zijn er schattingen van hoeveel het totale wagenpark op de hele server bij elkaar waard zouden zijn?

Kan je dit spel enigszins vergelijken met frontier elite uit de jaren 90tig?

enigsins wel. frontier elite is echter leuker om te spelen in je eentje, bij EVE moet je echt multiplayer minded zijn om het leuk te vinden.

Man daar roept je wat op zeg. Helemaal grijs gespeeld op de C64. Dat deuntje vergeet ik nooit meer.

Alles gelezen en bekeken. Snap nog steeds niet wat ik zie in het filmpje. Gevecht met lasers, maar wie schiet naar wie?, snap 't echt niet. Saai voor de gewone mens...

Een jaar geleden hadden ze ook een dikke clusterfuck. De filmpjes daarvan waren alleen wat indrukwekkender.