Geniaal idee, geen idee of het vaker gedaan is, maar dit is in ieder geval de eerste die ik zie.

Ok: ik snap 't niet. Hoe kan die camera nou constant op het meisje gericht staan als-ie in een hoelahoep zit?

not sure if troll...

Ooit van middelpuntsvliedende krachten gehoord?

Nee? Move along...

Ach, kan me best voorstellen dat dit lastig is om je voor te stellen; het ziet er nogal bizar uit, maar het is vrij simpel.

Geen idee wie er in deze draad al dan niet aan het trollen is, maar toch maar even serieus: heeft niets met middelpuntvliedende krachten o.i.d. te maken, maar alleen met het feit dat de binnenkant van de hoelahoep altijd naar binnen 'kijkt' en dus naar het meisje.

Henk5b heeft gelijk.

Dit zien we ook op een grotere schaal, met de maan, alleen zit de maan niet vast aan een hoepel
en is de rotatie van de maan + baan om de aarde momenteel prescies zo dat 1 kant altijd naar de aarde toe staat waardoor het wel lijkt alsof de maan aan een hoepel vast zit.

Dieandere: Middelpuntvliedende kracht kan je weer ervaren op de kermis in van die ronddraaiende kamers waarin je tegen de muur word vast geplakt.
Motorrijders/wielrenners die snel door een bocht gaan merken dit ook, door in een bocht naar links ook naar links te hangen zorgt deze kracht naar rechts toe dat de banden grip houden en de bestuurder + voertuig niet uit de bocht vliegt.
Zou de bestuurder naar rechts leunen in een links om gaande bocht...dan hoop ik dat het op film staat en in een compilatie word gezet.

Andere voorbeelden van deze kracht:
Driften,
Centrifuge (duh),
Emmer water horizontaal rondraaien,
G-krachten simulator,
Loopings en gekantelde bochten in een achtbaan,
En nog veel meer.

Ja, de binnenkant kijkt altijd naar binnen, maar draait ook om de hoepelaar heen. We zouden dus ook een keer haar rug moeten zien. Maar nee, de camera ziet continu de voorkant. Ik blijf het raar vinden.

kijk het filmpje nog maar een keer..

DIt is een middelpuntzoekende kracht en geen middelpuntvliedende kracht, middelpunt is lichaam en niet het middelpunt van de hoepel. Trouwens wat erg leuk is door de camera op de hoepel te plaatsen, dat de slinger beweging nauwelijks te zien is dat nodig is om de hoepel rond te laten draaien.

Nice nice nice!

Iemand een idee welk nummertje der onder speelt?

Nvm, found it :D

Porter Robinson - Language
http://www.youtube.com/watch?v=Vsy1URDYK88

Mooi beelden, leuk sfeertje daar

Geweldig zo'n "interne" view van de hoelahoep, dat je ziet dat de hoepel om het lichaam draait, maar van binnen lijkt alsof het lichaam in de hoepel draait.