Diep hoor..

fake!

Wel leuke info allemaal. Verwarrend, ook... Op een goede manier dan.

Been there, done that
Wel goede uitleg:)

Da Hubblefilmpje: Herken ik daar nou als enige een Rammsteinnummer in (het nummer "sonne" http://www.youtube.com/watch?v=0blseeCYRnE&feature=related En dan het laatste deel, waarin een vrouw/kabouter/kind met stembandaandoening zit te 'neuriën')

Dacht ik ook! jeugdsentiment =)

ik baal er zo van dat we zo weinig weten, ik zou zo graag zo veel willen weten.

go to school

En wat als er meerdere universums zijn..... Jaaaa lastig allemaal en onbegrijpelijk en toch probeert de mens het te begrijpen terwijl we weten dat het nooit gaat lukken.

Iemand antwoorden?

"What if you found a portal to a parallel universe? What if you could Slide into a thousand different worlds? Where it's the same year, and you're the same person, but everything else is different. And what if you can't find your way home?" -Sliders

die gast vraagt om een antwoord, wat jij loopt te quoten is geen antwoord.

De filmpjes van de 10 dimensies had ik laatst ook gevonden. ik vond ze zeer boeiend!
En ook de cirkelgrafiek deed het hem.

Ga zo door!

het buigt en vervormd het

maak er ff vervormt van

Die TV kaart... Zijn de Olympics van 1936 niet de oudste TV beelden? En dus Europees??

Veel te moeiilijk voor een night snack

beetje jammer van die laatste zin...

oké.

dus wij zijn de aarde. de aarde zit in het zonnestelsel. de zon is één van de vele sterren in de melkweg. de melkweg vormt samen met alle andere melkwegen een supercluster van melkwegen. meerdere superclusters bij elkaar vormt het heelal zoals wij het nu kennen. naast het heelal zoals wij het nu kennen zijn er nog vele andere heelallen met andere superclusters met meerdere melkwegen met meerdere zonnen met meedere zonnenstelsels. al deze heelallen zitten samen in één enorme oneindigheid. naast deze oneindigheid zijn er nog meerdere oneindigheden, met hun eigen verzameling van heelallen. een verzameling van oneindigheden met verschillende heelallen zit in één flinke kubus vol verschillende oneindigheden. al deze kubussen met verschillende oneindigheden met hierin verschillende heelallen, maken een bouwblok van verschillende kleuren. met die bouwblokken zit een enorme baby te spelen. en zo zijn er nog vele babys naast hem die zitten te spelen met verschillende bouwblokken met daarin verschillende kubussen, met daarin meerdere oneindigheden, met daarin meerdere heelallen, met daarin meerderen superclusters, met daarin heel veel melkweggen, met daarin onwijs veel zonnestelsel, met daarin meerdere planeten waarvan er één de aarde is. al deze baby's zitten in één opvangcentrum. zo is er een groot aantal opvangcentra met daarin per opvangcentra een groot aantal babys met bouwblokken. deze opvancentra staan in steden, waarvan er ook weer meerdere staan op een aarde waarvan er ook weer meerdere zijn in een zonnestelsel waarvan er ook weer meerdere zijn in een melkweg, waarvan er ook weer meerdere zijn in een supercluster waarvan er ook weer meerdere zijn in het heelal waarvan er ook weer meerdere zijn in een oneindigheid waarvan er weer meerdere zijn in een kubus waarvan er meerdere zijn in een bouwblok, waarvan er meerdere zijn per baby, in een opvangcentrum, in een stad, in een aarde, in een zonnestelsel, in een melkweg, in een heelal, in een oneindigheid.

heb ik het zo ongeveer goed begrepen?

Ja ik denk het wel, maar waar komen die baby's dan weer vandaan?

Nice :D

Maar de baby's symboliseren dus een soort fractal principe? Er is dus geen einde, alles verwijst op het eind naar zichzelf tot je weer rond bent?

precies. jij snapt het helemaal. je kunt eigenlijk stoppen met leren en leven. je weet alles. nice!

"Een van de theorieën stelt dat er zoveel materie in het universum is dat de ruimte zo ver gebogen is dat het als het ware in zichzelf opgevouwen is. Het is ongeveer hetzelfde als een ijzerdraadje dat zover is gebogen dat de twee uiteinden contact maken. Je hebt dan een cirkel. Zou je op deze cirkel lopen, dan zou je oneindig lang rondjes lopen zonder ooit een einde te zien. Dat is ook waarom het universum eigenlijk geen 'rand' heeft in de klassieke zin van het woord."
ehh, nee. Of we te maken hebben met een open of een gesloten universum hangt af van een kritieke dichtheid aan materie. Zitten we boven deze kritieke dichtheid, dan is het universum inderdaad gesloten. Blijkt de dichtheid van het universum onder deze kritieke dichtheid te zitten, dan is ie open. De dichtheid van zichtbare materie blijkt echter amper 1% van deze kritieke dichtheid te zijn. Natuurlijk is er dan nog de donkere materie, waar er veel meer van is. En wat blijkt nu, inclusief de donkere materie is de dichtheid aan materie zo ongeveer gelijk aan de kritieke dichtheid. We zitten dus op het randje van een open of gesloten universum. Dit betekent dat we in een (nagenoeg) vlak universum leven. Het is dus ongeveer absoluut niet hetzelfde als een ijzerdraadje dat zover is gebogen dat de twee uiteinden contact maken. ( Al is het natuurlijk verleidelijk om drie koters van negen, twaalf en dertien uit Amerika te geloven op dit onderwerp: http://www.windows2universe.org/kids_space/edge.html )

Je doet nu alsof die gesloten theorie bedacht is door een stel jochies, maar dat is onjuist. Zie nasa: http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/961202c.html

Waar jij stelt dat het 'dus ongeveer absoluut niet hetzelfde is als een ijzerdraadje dat zover is gebogen dat de twee uiteinden contact maken', zit je dus zelf ook weer 'helemaal' fout. Want wat jij stelt is ook slechts een theorie (en geen absolute waarheid).

En bedoel jij met 'kritieke dichtheid' niet kritieke hoeveelheid massa in het universum?
En punt van donkere materie is overigens ook weer een theorie, voor zover ik begrepen heb.

Een beetje nuance mag wel.

Kijk voor de grap eens naar de data waarop de berichten geplaatst zijn op die sites, 1996 en 1997, en dan zal ik 'helemaal' fout zitten met informatie die vandaag de dag beschikbaar is? Dat er een labeltje van de NASA aan hangt wil niet zeggen dat het correct is, al wisten ze destijds gewoon niet beter. ;)

Wat ik stel (of liever, wat mij is onderwezen) is gebaseerd op zowel waarnemingen en metingen als theorieën inderdaad, en kan over 10 á 15 jaar ook weer hopeloos out-dated zijn... Maar dat is het mooie van wetenschap nietwaar?

De hoeveelheid massa in het universum komt overeen met de dichtheid van het universum, en donkere materie is geen theorie (meer?) maar daadwerkelijk aangetoond. We kunnen het weliswaar niet 'zien' aangezien het geen directe interactie vertoont met elektromagnetische straling, maar het gravitatie effect op straling en 'normale' materie kunnen we wel waarnemen, en hiermee de donkere materie soms zelfs in kaart brengen.

fake!

Het is simpelweg dat men niet verder terug in de tijd kan kijken, vergeet niet dat in de ruimtetijd kijken ook in de tijd kijken is, op de rand van het universum kijkt men naar achtergrond straling die overgebleven is na de oerknal, en die straling kommt overeen met de gemiddelde temperatuur van de ruimte: 2.7 Kelvin. Dus het is zinloos om te vragen wat er voorbij de rand ligt omdat simpelweg het universum op dat punt nog niet bestond (onthoud dat men eigenlijk in de tijd kijkt).

En over de dicht/open/kritische dichtheid opmerkingen, dat zijn verschillende theorien (huidig bewijs wijst op een open universum) die verschillende mogelijke einden van het universum uitleggen. Dit heeft te maken met of door hoeveelheid massa de zwaartekracht van die massa alles weer naar zich toetrekt en het universum weer instort, ofdat er precies genoeg massa is om een stilstand te rijken, of te weinig (een eeuwige uitzetting).

Ben benieuwd of ze ergens onze series aan het kijken zijn