Had behoorlijke argwaan, maar deze film krijgt niets dan lof. Toch maar gaan kijken dan :)

Doe het. DOE. HET, PLEASE. IT'S SPACE PR0N

Dus m'n kwakje blijft de hele tijd in de bioscoop rondzweven?

'They float down here, Georgie'

Gaan. Ik zag de film vanmiddag in een zo goed als lege bioscoop. Het was elke minuut waard. Ik werd zo geboeid dat ik aan het einde dacht van verrek, dat ging wel heel snel. Heb mij geen minuut verveeld.

Na de eerste trailers voorspelde ik een ontiegelijk butfilm, maar iets zegt me dat jullie het daar niet mee eens zijn... Ik ben geen echte bioscoopbezoeker, maar deze ga ik zeker in imax 3d bekijken. Holy moly, wat zijn jullie positief zeg!

verplicht imax 3d dus. Gelukkig was ik dat al van plan, maar heb ik nu nog een extra argument om mijn vrienden te overtuigen

Hell yes. Om meerdere redenen.
1) De 3D in deze film creëert een soort hoogtevreeseffect. De enge, enge diepte van space komt echt tot uitdrukking.
2) Op sommige momenten had ik echt het idee dat het bioscoopscherm een raam was en dat we door space dwarrelden. Cliché wellicht, maar fucking waarheid. Keerzijde: als je gevoelig bent voor motion sickness bestaat er een kans dat je er ook last van krijgt in deze film.
3) En het helpt je ook een beter gevoel te geven van de objecten die je ziet. Omdat je in de ruimte zit heb je, op de twee astronauten na, bijna geen (Aardse) referenties voor afmetingen van allerlei objecten en instrumenten die je ziet. En er is ook geen natuurlijke horizon. Het 3D geeft je op natuurlijke wijze precies die info die je nodig hebt om een gevoel te krijgen van de 'wereld' waarin ze dwarrelen. (Hoe ver weg/dichtbij? Hoe groot/klein?)

Extra vraagje: waar kan ik overzichtelijk vinden in welke bioscopen deze film zowel in imax als 3d wordt getoond?

Bioscoopagenda.nl zegt alleen over 3D en niets over imax, terwijl bijvoorbeeld in Pathe R'dam wel imax vertoond wordt en in Utrecht niet

Op Pathe.nl kan je dat sowieso voor de IMAX zalen van Pathe zien denk ik? Weet niet welke bioscopen in Nederland nog meer IMAX hebben.

Oh ik wist dat het goudfolie was maar zei toch aluminium. Mea culpa. Scheisse.

Dank voor de review jongens. Ik heb mensen MEH horen zeggen nádat ze de trailer hadden gezien. Waarvan ik echt dacht: WTF OMG JE MOET JEZELF LATEN OPNEMEN WANT DIT IS FACKING AWESOME!!!!!!!!

Dus..

Heb de film nog niet gezien maar het is denk ik wel duidelijk dat ik dat zekerweten in IMAX 3D ga doen.. can't wait.

Trouwens, Bullock's rol zou eerst worden gespeeld door Angelina Jolie (2x geweigerd) en Natalie Portman (had ja gezegd, werd zwanger en zei nee). Thoughts on that?

Natalie Portman zou misplaatst zijn. Die is te jong voor een geloofwaardige astronaut in een film die realisme hoog in het vaandel heeft staan. Astronauten zijn veelal mensen met een serieuze trackrecord. Dat wordt je pas na een flinke carrière.
Angelina Jolie mogen we serieus blij om zijn dat die het niet geworden is. Die heeft maar 2 gezichtsuitdrukkingen (duckface en iets minder duckface) en je kijkt toch een substantieel deel van de film alleen maar door een stukje glas van een helm naar een gezicht. Dan wil je iemand van wie je het gezicht kan lezen alsof het een open boek is.

Inderdaad McKroket, maar dat waren niet de enige dames! Rachel Weisz, Naomi Watts, Marion Cotillard, Abbie Cornish, Carey Mulligan, Sienna Miller, Scarlett Johansson, Blake Lively, Rebecca Hall en Olivia Wilde waren allemaal in beeld voor de rol. Volgens mij hebben ze met Bullock de beste in huis voor deze film.

Mooie review, guys. En LOL voor 'gloustrofobies'.

Ik was er al van overtuigd dat dit de enige goede reden is om een 3D bezoek te doen, maar nu weet ik het helemaal zeker.

Aan de hand van de trailer dacht ik ;"dit kan alleen als ze Newton achter zich laten." en daar is mijn "suspence of disbelief" niet groot genoeg voor.

Mooi. torrent anyone? Ik vind alleen fakes.

Okay deze Review was Space man!

Heerlijk aanstekelijk dat enthousiasme!

Klinkt erg goed, maar man, het is blijkbaar erg lastig om de genialiteit van de film in het Nederlands uit te leggen... Aaaaawsoooommmmme...!!! Argh!

Geinige review, maar houd eens op met die (matige) Engelse zinnen tussendoor. Irritant.

jullie hebben helemaal gelijk, echt ademloos zitten kijken.
dit is geen film meer maar een ervaring

Dank voor de tip, ben nog aan het na-spacen van de ervaring