PopCultuurBarbaren: "You said it yourself, bitch: we're the Guardians of the Galaxy"

De laatste aflevering van Flabbers Officiële MCU-Ranglijst! Ja, de juweel bovenop de kroon van het Marvel Cinematic Universe is... 'Guardians of the Galaxy'. Inderdaad, een film over een pratende wasbeer in de ruimte heeft ons meer weten te raken dan 'The Avengers'. Wij leggen uit waarom. Precies op tijd voor 'Avengers: Infinity War'!

PopCultuurBarbaren: de onwaarschijnlijke perfectie genaamd The Avengers

Vlak voordat 'Avengers: Infinity War' uitkomt blikken we nog even terug op z'n iconische voorganger, die Thanos introduceerde én het gehele Marvel Cinematic Universe als geen ander definieerde: 'The Avengers'. Waarom was die film zo goed? En hoe kon 't de meest toonaangevende blockbuster van ons tijdperk worden!?

PopCultuurBarbaren: hoe Robert Downey Jr. het fundament vormt van het gehele Marvel Cinematic Universe

Iron Man was de eerste... maar hij was ook één van de beste. Een knappe prestatie, gezien hij ook nog eens de Amerikaanse zeitgeist na 9/11 moest representeren én een heel 'cinematic universe' op z'n schouders moest dragen.

PopCultuurBarbaren: Captain America's spionage-tweeluik ontstijgt het superheldengenre

The Bourne Identity met super soldiers. Mission: Impossible met übernazi's. James Bond meets The Avengers. Ja, de laatste twee films in de Captain America-trilogie weten hun simpele superhelden-roots achter zich te laten door keiharde, intrigerende, internationale spy-thrillers met flink veel actie te zijn. Oh, enne: HAIL HYDRA.

PopCultuurBarbaren: 'Thor: Ragnarok' is één grote middelvinger naar... Thor

De eerste twee Thor-films? Die waren behoorlijk bagger, vooral voor de duidelijke standaarden van het Marvel Cinematic Universe. En toen kwam 'Thor: Ragnarok'. Game changer. Wij leggen je uit hoe The God of Thunder van zero naar hero ging.

PopCultuurBarbaren: hoe groene chicks, pratende wasberen en wandelende bomen ons lieten huilen

'Guardians of the Galaxy Vol. 2' was zeker geen perfecte film, maar het raakte ons wel recht in de feels. We hadden nooit gedacht dat zo'n belachelijk, psychedelisch scifi-spektakel ons kon laten nadenken over ouderschap, bijvoorbeeld. Oh, en we leggen uit wat 'bathos' is en hoe Marvel dat precies in hun films gebruikt.

PopCultuurBarbaren: Captain America is de messias van het Marvel Cinematic Universe

Avontuur! Romantiek! Actie! Nazi's! 'Captain America: The First Avenger' bevat alles wat een goede, straight-up superheldenfilm betaamt. Ook bevat het Hayley Atwell. En dat zeggen we omdat we onze geslachtsdelen door een kilometer aan gebroken glas zouden slepen om haar door een walkie-talkie te mogen horen ruften.

PopCultuurBarbaren: een beetje Strange, maar wel lekker

Magie! Geesten! Trippy shit! En een heleboel scènes die geplagiee... eh, 'geïnspireerd' zijn door 'Inception'. 'Doctor Strange' deed z'n naam op de best mogelijke manier eer aan, maar we hebben nog wel een heleboel vragen.

PopCultuurBarbaren: het kleine hartje van Ant-Man

'Ant-Man' wist menig filmliefhebber te verrassen met z'n geslaagde grappen, inventieve set-pieces en toffe special effects. Toch vragen we ons nog vaak af hoe awesome de film zou zijn geweest als Edgar Wright 'Ant-Man' had mogen afmaken.

PopCultuurBarbaren: het dilemma Tony Stark vs. Iron Man vs. Shane Black

Er bestaat geen Marvel-film die fans zo erg verdeeld heeft als 'Iron Man 3'. Legendarische regisseur Shane Black kreeg carte blanche om z'n eigen draai aan de franchise te geven, en het eindproduct wordt door sommigen gezien als een meesterwerk en door anderen als een gefaald experiment. Wij hebben er wat over te zeggen.

PopCultuurBarbaren: zit Spider-Man vast in het web van The Avengers?

"Spider-Man, Spider-Man, does whatever an Avenger can." Homecoming is de eerste Spider-Man die zichzelf onderdeel van het Marvel Cinematic Universe mocht noemen. Niet de makkelijkste taak, gezien het nauw verweven web van dit universum én het nalatenschap van de Sam Raimi-films.

PopCultuurBarbaren: de gigantische impact die Black Panther had (maar niet op ons)

'Black Panther', de nieuwste en wellicht zelfs meest besproken film van het Marvel Cinematic Universe, draait momenteel nog in de bioscopen. Is het een toffe film? Jawel, hoor. Is het een belangrijke film? Oh, zonder twijfel. Maar we moeten toch even eerlijk met jullie zijn...

PopCultuurBarbaren: de Miskleunen van Iron Man en Ultron

Vorige week lieten we zien dat Thor en de Hulk verantwoordelijk waren voor de dieptepunten van het Marvel Cinematic Universe. Ook genie, miljardair, playboy en filantroop Tony Stark heeft wel eens een steekje laten vallen, echter.

Nieuw bij FlabberTV: PopCultuurBarbaren! Hier de 1e aflevering, over Marvel-films

Met de release van 'Black Panther' zijn er momenteel 18 (!) films in 't canonieke Marvel Cinematic Universe. Wij trachten ze in volgorde van kwaliteit te zetten voordat 'Avengers: Infinity War' het aantal binnenkort opschroeft naar 19. In deze eerste aflevering: de drie mínst indrukwekkende films van 't MCU.