TOKYAYO: the complete series

Wat deden we hier eigenlijk?

TOKYAYO afl. 10: Faberyayo en de duistere kant van Tokio

Wie aan Japan denkt, denkt daarbij al snel aan kersenbloesems, vechtrobots en tentakelporno. Niet aan daklozen; Japan is immers een van de rijkste landen ter wereld. Maar ze zijn er wel, en ze worden als grofvuil behandeld. Yayo probeert erachter te komen waarom dat zo is.

TOKYAYO afl. 9: Cultuurbarbaar Faberyayo gaat op Japanse theeceremonie

Groene thee (matcha) is één van de belangrijkste consumpties in Japan. Niet alleen omdat het zo lekker en gezond is (antioxidanten, je weet zelf) maar ook omdat het allerlei belangrijke culturele connotaties heeft. Faberyayo besluit om de Japanse cultuur zo authentiek mogelijk te proeven, letterlijk én figuurlijk.

TOKYAYO afl. 8: Faberyayo bezoekt obscure tentjes in Tokio

We hebben in 't westen vaak de neiging om de excentriciteit van Japan nogal te fetisjeren. Maar soms is dat terecht, want vooral hoofdstad Tokio lijkt een aaneenschakeling van bizarre plekjes te zijn. En dat geldt ook voor de horeca. Yayo gaat op zoek naar 't vreemdste restaurant van de stad, en wij hebben er nog 10 voor je.

TOKYAYO afl. 7: de Seppuku Pistols maken nieuwe punk met oude instrumenten

De liefde voor oud. En de honger naar nieuw. Het zijn de twee pilaren waar de Japanse cultuur op gebouwd is. Weinig muzikale acts weten de symbiose tussen deze twee elementen zo goed te verenigen als The Seppuku Pistols. Faberyayo wil er het fijne van weten.

TOKYAYO afl. 6: Faberyayo en de bakermat van de Aziatische trap-muziek

De meeste hiphop- en trap-artiesten kopiëren maar al te graag wat er in Amerika gebeurt, maar niemand kan dat zeggen over het legendarische 'It G Ma' van Keith Ape en Loota. Faberyayo zocht Loota om te kijken waar deze authenticiteit vandaan kwam.

De derde en laatste week van TOKYAYO komt eraan! Hier is de trailer

Langzaam maar zeker weten Yayo en Steven de ondoordringbare ui die Tokio heet laagje voor laagje te pellen. In de laatste week van TOKYAYO is te zien hoe ze, na het verkennen van lust en muziek, op cultuursafari gaan. En daarbij gaan ze de grimmigheden niet uit de weg.

TOKYAYO afl. 5: Faberyayo laat z’n stempel achter in de Japanse hiphop

Na in de vorige aflevering wat van AKKOGORILLA te hebben geleerd over de Japanse hiphop-scene, gaat Faberyayo in deze vijfde aflevering de diepte in door BIM van THE OTOGIBANASHI’s op te zoeken. De ontmoeting zorgt voor een verrassende vereniging van werelden, en resulteert zelfs in een productieve samenwerking.

TOKYAYO afl. 4: het rappende meisje en haar oudere, mannelijke fans

De alweer vierde aflevering van TOKYAYO draait om niemand minder dan het opkomende fenomeen AKKOGORILLA, die met haar unieke 'gorillarap' een bijzonder tegengeluid biedt in het Japanse muzieklandschap. En dat is broodnodig.

TOKYAYO afl. 3: Faberyayo gaat uit de kleren en wordt zen in de sentō

In deze aflevering gaan Faberyayo en Steven cultuur snuiven op de chillste en fysiekste manier mogelijke: door helemaal tot rust komen in een echte, klassieke sento. Lekker nat worden, enzo.

Laat deze verse, muzikale trailer je klaarstomen voor week 2 van TOKYAYO

Week 1 stond in het teken van batsen in Tokio, maar in week 2 verkent Faberyayo een net zo grote passie: muziek. Aan de randen van de populaire cultuur en de tegencultuur vinden Yayo en Steven in de metropool de meest fascinerende acts, die extremen beslaan als traditionele folkmuziek en avant-garde hiphop. "Sugoi!"

TOKYAYO afl. 2: Faberyayo heeft een date met de mooie Stefanie in hét geek-mekka

In de tweede aflevering van TOKYAYO verkent Yayo één van de populairste hotspots van Tokio: Akihabara. Deze wijk staat ook wel bekend als 'electric town' en is, zonder twijfel, de vetste plek om als geek te vertoeven. Dat hij vergezeld wordt door de Hollandse schone Stefanie Joosten is daarbij zeker geen straf.

TOKYAYO afl. 1: Faberyayo gaat op zoek naar seks in Japan

Eindelijk. Flabber TV is terug, en we pakken meteen groots uit met TOKYAYO: de uniekste travel guide voor Tokio. Met in de hoofdrol niemand minder dan Faberyayo himself. En wat is het eerste waar hij in deze metropool naar op zoek gaat? Ja, eh, wat denk je zelf?

Check hier de dampende trailer voor onze gloednieuwe serie TOKYAYO

Flabber gaat met Faberyayo naar de allerleipste metropool van onze planeet: Tokio. Vanaf 5 oktober kunnen jullie zien wat deze onheilige formule zal voortbrengen. Hier alvast een voorproefje. In stijl.