De 10 beste games van 2010 volgens Flabber

Om een langlopende traditie in ere te houden presenteren we ook dit jaar weer onze top 10 van de allerbeste games van 2010. Allemaal topgames, maar er is altijd een baas boven baas.

Om een langlopende traditie in ere te houden presenteren we ook dit jaar weer onze top 10 van de allerbeste games van 2010. Allemaal topgames, maar er is altijd een baas boven baas.

10: Mafia II
tl;dr IJzersterk verhaal, maar wil eigenlijk een film zijn.

Voor complete volksstammen was Mafia II dé teleurstelling van het jaar. Nu kunnen we hier hele verhalen gaan houden over hoe een lineair spel in een 'vrije wereld' juist zorgt voor meer diepgang en dat je het ab-so-luut niet moet zien als GTAIV over de Mafia, maar dat doen we niet. Wie een wortel voorhoudt moet hem geven, had Cruijff kunnen zeggen. Toch doet Mafia in onze ogen zóveel goed dat het een pluim verdient. Het is de mooiste vrije wereld game tot dusver en de gameplay is solide. Ondanks dat het verhaal traag op gang komt, had het gemakkelijk een script kunnen zijn voor een ijzersterke Mafia-film. En daarin zit 'm eigenlijk het probleem. Je voelt ergenis opborrelen wanneer je de controller weer te hand moet nemen om 30 vijanden af te knallen; je wil gewoon weten hoe het motherfucking verhaal verdergaat. Mafia moet je niet spelen om te willen spelen, maar doorlopen omdat je wil weten hoe het afloopt. Controllerloos op de bank met een biertje erbij was het beter tot z'n recht gekomen.

[Platform] Windows, PlayStation 3, Xbox 360 [Genre] Third-person shooter [Speelmode] Singleplayer [Lees ook] Mafia II preview, 8 games die je nog moet checken

09: StarCraft II: Wings of Liberty
tl;dr Een strategy-game die alles behalve klinisch en eentonig is. Het barst van de sfeer, speelt als een trein en zuigt je in het verhaal op.

Niks is het waard om twaalf jaar op te wachten. Zelfs StarCraft II niet. We hebben one night stands, affaires en zelfs hele relaties gehad met andere strategy-games in die twaalf jaar. Maar toen deze oude liefde ineens voor deur stond was het alsof ze nooit weggeweest was. Hoe kan je een spannend verhaal vertellen in het nogal klinische RTS-genre, waarbij je de wereld hoofdzakelijk van bovenaf ziet? StarCraft II heeft het gedaan. Dankzij overtuigende stemacteurs, onwijs gelikte tussenfilmpjes, keuzemomenten met serieuze consequenties, bijzonder veel diversiteit in alle missies en bovenal door een wereld te scheppen waar je tussen de missies door je ding kan doen. Maar de grootste verdienste van deze titel is nog altijd de gameplay, die in dit deel vooral intact is gebleven. Dit is geen genre-vernieuwende game, maar doet nog beter wat het al heel goed deed. Dit bewijst zich vooral in de gebalanceerde multiplayer. We zijn zo blij met je omdat we verder met ons leven zijn gegaan, maar godverdomme, laat ons niet weer twaalf jaar op een vervolg wachten.

[Platform] Windows, Mac OS X [Genre] Real-time strategy [Speelmode] Singleplayer, Multiplayer

08: Super Mario Galaxy 2
tl;dr Uitnodigend voor iedereen, uitdagend voor de liefhebbers. Een sprankelende platformer die tot het einde blijft verwonderen dankzij talloze creatieve levels.

De Wii heeft voor de huis-, tuin- en keukengamer een werkelijk fantastisch jaar achter de rug met titels als My Little Make-Up Princess 132, Purple Furry Pet Love , Rate My Gayness 6, Please Tear off My Face Now en FFFFFUUUUU – The (video)game (you just lost it). Tussen die zeeën van stront zat bijna niets dat de aanschaf van de witte boekhouder waard was, voor de doorsnee gamer. Het waren vooral net-niet titels: Metroid Other M, Castlevania: Lords of Shadow, Epic Mickey. Maar gelukkig was er eentje die een hoop goed maakte: Super Mario Galaxy 2. Na 29 jaar en meer dan 200 verschijningen is de vadsige loodgieter nog steeds in staat om zich te scharen onder de toptitels van het jaar. De opzet is nog altijd even simpel: al hopsend en kreunend overwint de snorremans obstakels die geen andere verklaring nodig hebben dan dat ze obstakels zijn. Maar binnen dat simpele concept weet het tot het einde te vernieuwen met allerlei creatieve levels. Mario blijft Mario. Zowel qua game, als in kwaliteit.

[Platform] Wii [Genre] Platform [Speelmode] Singleplayer, Coöperatieve multiplayer [Lees ook] 8 games die je nog moet checken

07: Call of Duty: Black Ops
tl;dr Weinig vernieuwing, maar traditioneel robuust.

Een Call Of Duty met als titel "Black Ops" dat zich afspeelt in de koude oorlog; dat kon nog wel eens interessant worden. En dat werd het ook... meestal. De shit-yeah-factor is het hoogst uit de serie, de presentatie wijkt af en toe af van de gebaande paden (figuurlijk dan, het blijft een ultra-lineaire shooter) en het verhaal mag gerust memorabel genoemd worden. Maar ook voor deze Call of Duty geldt: never change a winning formula. Uiteindelijk mondt alles uit in heel veel vijanden afknallen en wordt enige creativiteit niet verwacht en soms, onbedoeld, zelfs afgestraft. Als we de balans opmaken heb je een paar uurtjes jezelf vermaakt met wat spectaculaire actie en krijg je een prima update voor je online speelplezier, mocht dat je ding zijn. Voor echte vernieuwing en dingen die je nog nooit eerder hebt gezien hoef je bij Black Ops niet aan te kloppen. Het is aan jou te bepalen waar je naar op zoek bent.

[Platform] Windows, Playstation 3, Xbox 360, (Wii, Nintendo DS) [Genre] First Person Shooter [Speelmode] Singleplayer, Multiplayer, (Split-screen) [Zie ook] Eindbaas, Hoofdkwartier

06: Fallout: New Vegas
tl;dr Ongelofelijk veel te doen op je eigen manier, maar je moet de verouderde gameplay kunnen vergeven.

Waar bij de Russen de post-apocalyptische wereld per definitie deprimerend en uitzichtloos is (zie S.T.A.L.K.E.R.), maken de Amerikanen er het beste van. Hoe verdorven de (vrije) wereld van Fallout: New Vegas ook is, er is altijd ruimte voor een vrolijk deuntje, optimistische stemming en, niet onbelangrijk, een gezonde dosis kapitalisme. In New Vegas bepaal jij je eigen versie van de Amerikaanse droom, waarbij het overkoepelende verhaal slechts bestaat uit een vage hint. Je kunt er als een eenzame avonturier op uit trekken om de geheimen van de Mojave woestijn te ontrafelen, of in de naam van 'n ander proberen één van de doctrines op te leggen die de vele groeperingen uitdragen. Eén ding is zeker: jouw aanwezigheid in de Mojave zal het gebied voor altijd veranderen, positief dan wel negatief. New Vegas biedt vooral heel veel meer dan Fallout 3, maar verbetert z'n voorganger nauwelijks en maakt op deze manier pijnlijk duidelijk dat de gameplay ouderdomsverschijnselen vertoont. Een smet op minimaal 50 uur gameplezier, maar toch, een smet.

[Platform] Windows, Playstation 3, Xbox 360 [Genre] Roleplaying game [Speelmode] Singleplayer [Lees ook] Fallout: New Vegas review

05: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
tl;dr Heeft even de tijd nodig om je te grijpen, als het dat ooit al doet. Maar weet het je te grijpen dan doet het dit bij voorkeur bij je strot en laat het je nooit meer los.

De eerste keer dat we de Tsjernobyl Shooter/RPG Stalker (met puntjes en hoofdletters) Call of Pripyat (Kort: S:CoP) een kans gaven eindigde de game na een halfuur in de prullenbak. Want wees eerlijk: wie heeft er zin een game te spelen die er verouderd uitziet terwijl hij op een aardige PC slecht draait en bovenal houterig speelt? Na een videokaart-upgrade werd S:CoP nog nét gered van vermorzeling in een vuilniswagencabine om als benchmarktool te fungeren. Dat benchmarken duurde al gauw 30 uur. S:CoP neemt de tijd om interessant te worden, maar als je geduld hebt blijkt dat S:CoP alles beter doet dan haar voorgangers. De (vrije) wereld is grauw, deprimerend en avontuurlijk en alles en iedereen leeft en doet z'n ding; ook als je niet kijkt. Alles, maar dan ook echt alles wat je doet heeft consequenties voor het gebied en de scheidingslijn tussen sidequests en het grotere geheel is er niet. S:CoP moet je temmen en de tijd geven, waarna je het zal koesteren en nooit meer vergeet.

[Platform] Windows [Genre] First Person Shooter, Survival Horror, Roleplaying Game [Speelmode] Singleplayer, Multiplayer [Lees ook] 8 games die je nog moet checken

04: Limbo
tl;dr Blind kopen is het devies. Hoe minder je erover weet, hoe beter. Spelen is ervaren.

Hoe minder je over Limbo weet, hoe mooier je speelervaring. Iedereen die het ooit nog van plan is te spelen raden we sterk af om verder te lezen. Het enige wat we je kunnen zeggen is dat je het blind kan kopen. Giga spoiler-alert voor de komende alinea dus.

Wat is Limbo? Limbo is een sidescrolling-platformer. Meer precies: Limbo is een mindfuck-platformer. De kleine, geniale puzzeltjes die je steeds tegenkomt roepen een wirwar aan emoties op. Je lacht het ene moment en nog geen paar minuten later zit je vol afschuw naar de meest gruwelijke beelden te kijken van kinderen die gespietst worden. Nogmaals: Limbo is één grote mindfuck. En dat is het dankzij de sadistische en morbide trial-and-error puzzeltjes. Die overigens sfeervol aan je geportretteerd worden via een hele minimalistische grafische stijl. Letterlijk zonder kleur, maar alsnog onwijs indrukwekkend. Het gebrek is juist de kracht. Ook het verhaal blijft te allen tijde vaag, maar is tevens heel intens. Er is ook een totaal gebrek aan muziek, maar het zijn de geluiden uit de omgeving die de sfeer nog veel beter overbrengen. Less is more. Een paradox. Maar alles is nu eenmaal een mindfuck in Limbo.

[Platform] Xbox 360 (XBLA) [Genre] Puzzle, Platform [Speelmode] Singleplayer

03: God of War III
tl;dr Gruwelijk goed. Kratos combineert het geweld van Colombiaanse drugskartels met de creativiteit van MacGyver.

God of War 3 is de game die de insane-knop heeft uitgevonden en meteen helemaal heeft doorgedraaid tot standje over-the-top. Deze hack-and-slash adventure draait om de fittie tussen Kratos en een zooitje Goden die boven op de berg Olympus chillen. Vanzelfsprekend wordt de hele wereld (en aanverwante dimensies) er ook nog even bij betrokken, maar dat blijft natuurlijk bijzaak in het hoofddoel: Zeus voor z’n bek rammen. Nee wacht, in God of War 3 worden geen gasten voor hun bek geramd. Hoofden worden letterlijk tot pulp gebeukt. Vijanden gaan niet dood in God of War 3, ze worden motherfucking vernietigd. Maar het is tegelijkertijd ook zoveel meer dan alleen beuken. De hilarisch politiek incorrecte rol van vrouwen, de adembenemende freefall scènes en bovenal de prachtige plaatjes. Het is pijnlijk realistisch in de gruwelijke details, maar toont tegelijkertijd fenomenale vergezichten en gigantische wezens op het scherm. Dit is het beste deel uit de meest manly trilogie ooit.

[Platform] Playstation 3 [Genre] Hack and slash [Speelmode] Singleplayer

02: Red Dead Redemption
tl;dr Doet GTAIV vergeten en ademt mannelijkheid, variatie en sfeer.

Met Red Dead Redemption werd ons een GTAIV in het wilde westen beloofd; wat we kregen was iets veel beters. Het gevaar van een 'vrije wereld' game is gek genoeg het 'hier ben ik vaker geweest' en 'dit heb ik vaker gedaan' gevoel. Waar ontwikkelaars van lineaire games voor variatie moeten zorgen in één verhaalverloop, is het bij vrije werelden zaak én het verhaal, én de omgeving, én de dwaalsporen interessant en veelzijdig te houden. Red Dead Redemption excelleert op al die vlakken en degradeert GTAIV tot een spel dat in de kast mag verstoffen tussen de overige vergane glorie. Het gewaagde cowboythema bleek verfrissend en mannelijk en bood plaats voor bizarre en onvergetelijke game-momenten, maar toch vooral oogstrelende omgevingen. Goed, Red Dead Redemption maakte hier en daar een misstapje - of vond iemand bloemetjes plukken een echte uitdaging? - maar staat bij ons op het netvlies gebrand als één van de sfeervolste en indrukwekkendste games ooit.

[Platform] Playstation 3, Xbox 360 [Genre] Free Roaming [Speelmode] Singleplayer, Multiplayer [Zie ook] Red Dead Redemption review, Eindbaas, 8 games die je nog moet checken

01: Mass Effect 2
tl;dr Maakt met talloze kleine bouwsteentjes - die allemaal stuk voor stuk kloppen - een grandioze space opera vol memorabele personages, locaties en gebeurtenissen.

Als je Mass Effect 2 opstart word je gelijk van je stoel geblazen door één van de meest fenomenale introscènes in de geschiedenis van gaming. Je ruimteschip ligt er door een aanval behoorlijk gehavend bij en hangt aan een zijden draadje aaneen. Je waant je door een zee van vuur, chaos en schreeuwende mensen, maar als je in het vacuüm van de ruimte stapt is er een ineens absolute stilte. Er is immers geen lucht en dus ook geen geluid. Het is een bizarre zen-achtige gewaarwording die in slowmotion aan je voorbij lijkt te gaan, versterkt door ronddwarrelende stukjes schip in de gewichtloosheid van de ruimte. Als je daar al geen kippenvel van krijgt, krijg je dat wel als je in je verwarring omhoog kijkt door het gapende gat, waardoor je rechtstreeks in de diepte van het heelal staart en de schoonheid van de nabijgelegen planeet aanschouwt. Een scène die voor je gevoel minuten duurt, maar in werkelijkheid in enkele seconden voorbij is, als je weer de figuurlijke hel van je ruimteschip binnenstapt. De scène roept meteen essentiële gevoelens op; hoe fragiel we eigenlijk in de ruimte zijn en hoe belangrijk techniek voor ons is. Techniek, natuurlijk één van de onmisbare pilaren voor het science-fiction genre. Maar ook hoeveel gevoel voor drama en esthetiek er in dit spel zit. Het zit vol met kleine details, die nooit een doel op zich zijn, maar steeds bijdragen om één van de meest geloofwaardige science-fiction's ooit aan je te presenteren.
Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt is Mass Effect 2 iets dat je van je leven nooit meer vergeet. Als game weet het niet alleen z'n ding te doen, het weet zelfs te innoveren door de geslaagde koppeling tussen deel één en twee (via de savegame importfunctie). Keuzes hebben werkelijk verregaande invloeden, waardoor gesprekken met vrienden die het ook gespeeld hebben tot hele leuke ontdekkingen leiden. En dan zijn er de ongelooflijk goed uitgewerkte personages, zoals de fantastische latexreet van Miranda of The Illusive Man die een soort Cancer Man in space is.
Er zijn nog veel meer aspecten aan te stippen, maar de boodschap moge duidelijk zijn: Mass Effect 2 schept een onvergetelijk geheel dat veel meer is dan de som der delen. We vragen ons oprecht af hoe het laatste deel van deze trilogie dit ooit kan gaan toppen.

[Platform] Windows, Playstation 3, Xbox 360 [Genre] Roleplaying game [Speelmode] Singleplayer [Lees ook] Is Mass Effect 2 de toekomst?, 8 games die je nog moet checken

Beoordeel dit artikel

 • lol
 • wtf
 • wow
 • fail
 • win
 • sexy
 • cool
 • meh
Reageer

Reacties

enormhi's picture
enormhi 4 jaar geleden

Uncharted: Drake's Fortune staat laag/hoog (lauwtjes) op de thermometer? Als dat gebeurt dan lees ik je artikel niet.

Paulo's picture
Paulo 4 jaar geleden

Voor Uncharted 2 was er, jawel, uncharted (1). Die fail was vast bedoeld voor je eigen reactie.

enormhi's picture
enormhi 4 jaar geleden

De faal licht bij jou. Uncharted Drake's Fortune is deel 1...

puntjepuntjepuntje's picture
puntjepuntjepuntje 4 jaar geleden

licht? :) Faalhaas?

Tickels's picture
Tickels 4 jaar geleden

Legion has built a consensus and agrees.

Nickofski's picture
Nickofski 4 jaar geleden

klopt geen reet van

Pho vindt dit win!
thedarklord's picture
thedarklord 4 jaar geleden

true, maar ik mis super meat boy ;p

Janus's picture
Janus 4 jaar geleden

Je hebt waarschijnlijk helemaal gelijk, maar wij spelen 'm pas sinds 2 weken. Dat is nog te weinig tijd om er met voldoende afstand op terug te blikken. Dus we deden voor de verandering eens wijs.

thedarklord's picture
thedarklord 4 jaar geleden

oh, en ipv CoD BO, was Battlefield Bad Company 2 veel beter dit jaar. Als je die nu weer speelt, met de nodige patches en wat extra maps, vermaak je je meer dan bij cod

voor de rest helemaal geen commentaar op deze uiterst goed gekozen lijst ;)

alleskapot's picture
alleskapot 4 jaar geleden

supermeatboy gaat ook totaal nergens over... dat is geen game.

Max's picture
Max 4 jaar geleden

Mijn beste Janus en Paul: dit is heerlijk. Achievement unlocked. Chapeau en zo. (/interne befcomment)

slaQ's picture
slaQ 4 jaar geleden

moet je wel die brackets goed doen natuurlijk! < /zeiklulmodus> (ik snap ook wel waarom je het niet doet, want als je geen spatie doet, zie je helemaal niks xD)

rikjuh's picture
rikjuh 4 jaar geleden

I am commander shepard and this is my favorite website on the citadel!

Leuk lijstje. Weinig websites die een indie game bij de top zetten. Overigens kan ik me in Black ops en God of war minder vinden. GoW was bruut, maar qua gameplay ver onder het niveau van bayonetta. En black ops, het is uitgebreid, maar beter dan assassins creed enzo?
Achja, meningen enzo he.

koekje3's picture
koekje3 4 jaar geleden

ik mis toch wel cruciale titels reach assasins creed fable3 maar voor de rest wel redelijk gelijk btw god of war was gruwlijk vet

arniehgk's picture
arniehgk 4 jaar geleden

HEAR HEAR!! assasins creed is gewoon kunst!

UniQue..'s picture
UniQue.. 4 jaar geleden

Inderdaad ja volgens Flabber.
Als je de rijd met nuwbs zag bij de verkoopt van cod 7 en wow4 dan horen die er echt wel in te staan en cod7 hoort veel horen-.-

Rabarbarbaar's picture
Rabarbarbaar 4 jaar geleden

lees je tekst eens nog een keer ? dar rijd rij moet zijn snap ik.. maar "hoort veel horen" ??

Orbs's picture
Orbs 4 jaar geleden

2010 was op gamegebied idd een jaar om snel te vergeten, met alshoogtepunt het zwaar tegenvallende starcraft 2, supreme commander 2 vond ik bijna net zo medium, alleen daar is geen 12 jaar aan gewerkt. Op RTS gebied mijn hoop momenteel gevestigd op End of Nations

Chielts's picture
Chielts 4 jaar geleden

Als je homeworld in je lijst hebt staan (die veel te laag staat...) dan moeten fallout 1 en 2 er ook in!
en wat dacht je van Deus Ex!
Total Annihilation?

Call of Duty Black Cocks mag er helemaal uit, grootste miskoop in jaren (voor de pc). Is 2 maanden na release pas "speelbaar". Hoe kan je zon stuk stront verkopen?!

XorireX's picture
XorireX 4 jaar geleden

Ik ben het bijna met die lijst eens, maar Uncharted 1 en God of War 3 staan veel te laag

Aapgast's picture
Aapgast 4 jaar geleden

Iedereen kan nu wel gaan zeuren dat dit hoger moet en wat anders lager maar het is een persoonlijke lijst (van Flabber)
Moet toch stiekem zeggen dat ik Bad Company 2 mis

alleskapot's picture
alleskapot 4 jaar geleden

09: StarCraft II: Wings of Liberty

Ik vraag me af wie jullie betalen om dit lijstje zo op te maken.

AdelaeR's picture
AdelaeR 4 jaar geleden

SC2 was redelijk zwak voor TWAALF JAAR productie.
Het was gewoon SC1 maar dan ietsje beter ... alhoewel ... er waren geen units die "dweeeeeb" riepen.

AdelaeR's picture
AdelaeR 4 jaar geleden

Mass Effect 2 was inderdaad echt meesterlijk en totaal vernieuwend.
Uitgespeeld met alle teamleden levend op 't eind :D
Echt super lijstje al vind ik dat Wii games per definitie uitgesloten zouden moeten worden.

japie06's picture
japie06 4 jaar geleden

Ik ben het hier mee eens. Mass Effect 2 is echt fenomenaal!

De man van de Tosti's picture
De man van de Tosti 4 jaar geleden

Oneindig veel voor de Mass Effect serie!
Ik mis persoonlijk nog Halo: Reach.

skamoule's picture
skamoule 4 jaar geleden

maffia moet hoger..

en blackops? weinig vernieuwing?
ga dat spel eerst eens spelenvoordat je oordeelt..

de single player is een fokkin masterpiece, en de multiplayer is velen malen beter dan alle vorige cod delen..

lamzakke

Tooths's picture
Tooths 4 jaar geleden

CoD 4 neemt elke andere CoD anaal. Misschien moet je blops eens nuchter spelen voordat je oordeelt.

RickW's picture
RickW 4 jaar geleden

flabber wint in alles

Ratings

 • TotalGaming vindt dit fail!
 • Tom Dekker vindt dit win!
 • Bolletje met spekjes vindt dit win!
 • Kees Rampage vindt dit win!
 • BFBC2 FTW vindt dit fail!
 • Vilmar vindt dit cool!
 • Ammagawwwd vindt dit sexy!
 • winzip09 vindt dit fail!
 • CoDZuigtApenballen vindt dit fail!
 • Waar is Halo: Reach en waarom faal ops? vindt dit fail!
 • Waar te fock is assassins creed brotherhood? vindt dit fail!
 • kwestie van smaak.. vindt dit meh.
 • waarom kom ik hier nog, op naar biertijd! vindt dit fail!
 • flabber moet dood vindt dit fail!
 • Hrethgir vindt dit win!
 • Idris vindt dit win!
 • DJXperienZ vindt dit cool!
 • baggerlijst vindt dit fail!
 • PCGAMER vindt dit win!
 • Fable 3 vindt dit meh.
 • Valheru vindt dit sexy!
 • Kloptnietsvan vindt dit fail!
 • smasher vindt dit meh.
 • HerrPez vindt dit meh.
 • JAHAd vindt dit meh.
 • CasedeKees vindt dit win!
 • Zzasasa vindt dit fail!
 • Starcraft 2 moet hoger staan vindt dit fail!

Ook dit wil je zien

 • Daily Cute: Pratende dwergpapegaai vindt zijn speelgoedkonijn supercute

  Alsof je een klein kind een nieuw beste vriendje geeft.
 • Docuzondag 240 - The Arms Drop

  In december '95 valt er plots 4 ton aan wapens uit de lucht boven India. Als een agent van de Britse geheime dienst een belastende verklaring aflegt over voormalige Britse wapenhandelaar en ex-huurling Peter Bleach wordt deze al snel veroordeeld. De zaak lijkt opgelost, maar dan komt Bleach met het verhaal dat hij juist werkte voor de Britse geheime dienst, maar verraden is toen de oorspronkelijke missie faalde.

  DocuZondag wordt elke week samen met Documentairenet uitgezocht

 • Kimi Raikkonen geeft 0 fucks

  Er zijn te weinig mensen zoals The Iceman met hun hoofd voor de camera.
 • Dashcambeelden van raketaanval op woonwijk in Mariupol, Oekraïne

  De chauffeur heeft het overleefd, maar de beelden van gister geven een indruk hoe heftig zo'n aanval is en hoe hulpeloos je bent. Je hebt geen idee waar de volgende gaat inslaan, dus dekking zoeken is nagenoeg zinloos.
 • Leuke blik terug in de tijd: feestgangers verlaten 6 uur 's ochtends een nachtclub in 1993

  Het is nu zondagochtend 06:00. Nachtclubs stromen langzaamaan leeg. Een mooi moment om naar datzelfde fenomeen, maar dan 23 jaar terug in de tijd, te gaan kijken. Want sommige dingen veranderen nooit (mensen met heule grote pupillen) en sommige dingen lijken een eeuwigheid geleden.
 • Lars motherfucking Andersen is de boogschuttereindbaas van de wereld

  Deze gast is zonder twijfel een ontzettend getalenteerde boogschutter, maar hij beweegt als iemand met teveel ledematen. Het ziet er vet knullig uit, maar hij schiet alles raak. Moraal van het verhaal: met deze gast moet je vrienden zijn als de zombie-apocalypse uitbreekt.
 • Awesome lightmapping-show bij een ijshockeygame om de mensen op te warmen

  In Canada weten ze wel hoe ze de mensen in de stemming moeten krijgen. Zitten we op te letten, voetbalclubs van Nederland?
 • Fitnesschick lijkt op lucht te kunnen lopen tijdens pull-up-oefeningen

  Fitnesstrainer Marisa Inda laat even zien wat spiercontrole betekent. Holy hell. We worden al moe door ernaar te kijken.
 • 15 foto's van landschappen vol mystiek, alsof ze uit een donker sprookje komen van de gebroeders Grimm

  De Duitse gebroeders Grimm kennen we natuurlijk van hun ietwat duistere sprookjes zoals Sneeuwwitje, de Wolf en de zeven Geitjes, Hans en Grietje, en Repelsteeltje. De Duitse fotograaf Kilian Schönberg weet de sfeer van die sprookjes op fenomenale wijze te vangen in zijn foto's. En wat het helemaal bijzonder maakt is dat hij nog kleurenblind is ook.