De verboden in 2009

Sinds twee dagen is er een heus paddoverbod van kracht. Het zoveelste bekrompen, vrijheid beperkende regeltje dat ons opgelegd is door Jan-Peter en de zijnen. Wij van Flabber brengen met gepaste trots, maar ook met enige schaamte, een overzicht van de verboden die ons in het nieuwe jaar te wachten staan.

Sinds twee dagen is er een heus paddoverbod van kracht. Het zoveelste bekrompen, vrijheid beperkende regeltje dat ons opgelegd is door Jan-Peter en de zijnen. Wij van Flabber brengen met gepaste trots, maar ook met enige schaamte, een overzicht van de verboden die ons in het nieuwe jaar te wachten staan.

Kaal het nieuwe jaar in
Kinderen mogen geen haar meer. Uit onderzoek, in opdracht van minister Plasterk, blijkt dat het voor de ontwikkeling van een kind veel beter zou zijn als er geen onderscheid in haarkleur en/of –lengte meer waarneembaar is. Roodharigen, vaak het middelpunt van pesterijtjes, leggen zo niet meer (onbedoeld) de nadruk op hun afwijkende haarkleur en zullen daarom minder vaak gepest worden (of ze moeten gewoon aartslelijk zijn). Wat ook erg meehielp om Plasterk over te halen het verbod in te stellen, is het gegeven dat hoofdluis niks te zoeken heeft in een school met allemaal kale koppies.

Geen vrouwen
Vrouwen mogen vanaf 1 maart 2009 cafés niet meer in. Reden: mannen gaan toch altijd vechten over vrouwen. En daarbij draaien cafés hun omzet vooral op bier en het is een wetenschappelijk bewezen feit dat vrouwen nou eenmaal minder bier drinken dan mannen.

Teh webz? Niet voor kleine kindjes
Internet moet niet langer toegankelijk zijn voor kinderen onder de twaalf jaar. Reden voor deze drastische maatregel, die waarschijnlijk medio zomer van start gaat, is het bij de overheid verontrustend ontvangen nieuws dat steeds meer minderjarigen pornosites bezoeken en met onbekenden chatten en/of cammen. Wat de overheid ook goed uitkomt aan dit verbod, is dat het betekent dat leergierige kinderen geen sites als Wikipedia of Vandale.nl kunnen bezoeken en ze dus minder snel de leraar voorbijgaan in intelligentie en algemene ontwikkeling. Vooral voor Pabo-studenten moet dit verbod veel gaan opleveren in de toekomst.

Weg met de Inca-muzikanten
Met ingang van het nieuwe jaar is het voor de bekende ‘panfluitindianen’ verboden om zich te verzamelen op pleintjes, stoepjes en in winkelcentra, om aldaar een inheemse versie van The Orinoco Flow ten gehore te brengen. Niet alleen zorgt dit voor geluidsoverlast bij mensen die liever naar hun eigen muziek luisteren, het werkt ook stigmatiserend en het geeft een niet kloppend beeld van gezelligheid in hun cultuur.

Doe normaal in de auto
Het schopt de regering tegen het zere been dat er steeds meer ongelukken gebeuren op de weg. En dat moet maar eens afgelopen worden! Vanaf maart is het niet meer toegestaan om te roken, mee te zingen met SkyRadio (of SkyRadio überhaupt aan te hebben staan) of grappig proberen te zijn door tegen de TomTom te gaan praten. Vanaf maart stap je in je auto, zet je een leuk deuntje op en rijd je - al dan niet bijgestaan door een navigatiesysteem - naar je eindbestemming. Dag in, dag uit...

Nog meer verboden
Hierboven staan de belangrijkste verboden die het komende jaar ingaan, maar dat is nog lang niet alles:
- Zo wordt douchen na het sporten afgeschaft in verband met interculturele verschillen die ervoor kunnen zorgen dat mensen zich ongemakkelijk voelen.
- Niet alleen het vloeken wordt verboden (een godslasterende uitdrukking kost je al gauw zo’n 25 euro), maar zelfs het uiten van andere krachttermen is niet toegestaan. Het enige wat nog gebezigd mag worden bij momenten van pijn, verdriet of iets van soortgelijke strekking is het timide "auw" of - in geval van nood - "gompie".
- Honden worden verboden. Want er is een grote groep mensen die niet houdt van honden en daar dient rekening mee gehouden te worden. Ook is er nog nooit aan een hond gevraagd of hij wel van de mens houdt. Hetzelfde gaat overigens ook van kracht met cavia’s, al is daar nog een uitgebreid onderzoek over bezig.

Beoordeel dit artikel

 • lol
 • wtf
 • wow
 • fail
 • win
 • sexy
 • cool
 • meh
Reageer

Reacties

5 jaar geleden

ziet er cool uit, veel meer filmpjes en duidelijker is de weblog nu. wel oude filmpjes

XorireX's picture
XorireX 5 jaar geleden

DUIDELIJKER?!?

5 jaar geleden

@ Anoniem: misschien gaat het meer om de tekst dan om de filmpjes? ;-) Leuke log verder!

lammetak's picture
lammetak 5 jaar geleden

Het zou verboden moeten worden om flabber zo te verknallen :(

5 jaar geleden

Het zou verboden moeten worden om zo te zeuren.

Het is weer eens wat anders.

5 jaar geleden

Precies lammetak maar ik voorspel je een revolutie.

We pikken dit niet dus moeten ze wel iets gaan doen. Anders blijven er van de 100000 slechts 10 of 20 duizend leden over.

5 jaar geleden

Hetzelfde gaat overigens ook van kracht met cavia’s, al is daar nog een uitgebreid onderzoek over bezig.

:D :D :D

5 jaar geleden

niet grappig

5 jaar geleden

Die balkenende en Rouvoet moeten een hakenkruis om hun arm dragen en eindelijk eens laten zien wie ze werkelijk zijn.
Achterlijke, gereformeerde nazi's!!

Nog even en Nederland word een totalitair regime,..en dictatuur. en da's klaarblijkelijk geen probleem voor die xtremistische christenen.

5 jaar geleden

Wauw. Flabber is nu echt de nuJIJ en geenstijl toer op gegaan. Regering belachelijk maken door dingen te verzinnen, Balkenende vergelijken met Hitler, etc. Ik dacht eindelijk een site gevonden te hebben met mensen die nadenken. Helaas.

5 jaar geleden

hallo je zit op het internet, wat verwacht je dan? intelligente mensen op blogs? don't think so.

5 jaar geleden

Tuurlijk, het zijn weer de christenen.

Balkenende is een protestant.

peppert's picture
peppert 5 jaar geleden

wat is nou wel, wat is nou niet waar? ''Honden worden verboden''? Wordt er daar opspraak over gemaakt dan? Vraag het me af aangezien dat haarloze gedoe wel een actualiteit is. Afgezien van dat kinderkanker-plaatje is het dus wel passend. Maar de rest ken ik niet, er worden geen bronnen of quotes geplaatst dus eigenlijk is het niet waar/ meer voor de lol?

tja grappig dan.

5 jaar geleden

Niet grappig... sorry slaat nergens op

5 jaar geleden

Vroeger was religie nog gewoon een religie, en nu lijkt het een strijd om welk geloof de grootste wereldmacht word. En het christendom wil wel eens laten hoe zeer zij de "touwtjes wel niet in handen hebben" door alles te verbieden.

5 jaar geleden

@ peppert. Wat deze gereformeerden in onze regering betreft. Hoeven ze helemaal niet ergens over na te denken, Als die gereformeerden opeens zin om iets te verbieden dan DOEN ZE DAT! en dient 'r verder niet over gediscussieerd over te worden. Ik ben daar tegen, maar we hebben het nu eemaal te accepteren.

Ook al is bovenstaande log misschien een hoax, het zou zomaar eens kunnen. Ik vind rouvoet en consorten een groot gevaar voor de maatschappij, omdat 'r niet met ze gepraat kan worden en tot reden worden gebracht.

5 jaar geleden

George Carlin: HELD!

Jackooza's picture
Jackooza 5 jaar geleden

oke, die van de inca's een beetje gestolen van South Park.

OT:
ik kan geen eens op het knopje "verder" drukken om naar de volgende log te gaan, ik moet gvd iedere keer naar de hoofdsite en daar weer verder klikken, dikke onzin vind ik dat!!

5 jaar geleden

ik ben het zat om nog langer betutteld te worden!

Valiare's picture
Valiare 5 jaar geleden

Ze moeten het verboden maken, dat dingen verboden maken :P

5 jaar geleden

Balkenende heeft 'r voor gezorgd dat mensen als hirsch balin en rouvoet vrij hun gang kunnen gaan en zo langzaamaan van NL een corrupt regime kunnen maken. NL begint langzaamaan weer een dictatuur te worden als in 1940.

Tegen de muur die fascistische gereformeerden!!!!!

Pappe 5 jaar geleden

tjonge jonge je hebt geen beetje begrip van wat je lult.
maar dat is toch de jeugd, he, gewoon lullen.
hebben ze geleerd van de heerschende 40-60 jarige strontneukerds.
waar is je liefde, jonge man, waar is de liefde met die je dit kapotte system wil redden?

5 jaar geleden

Niet erg vermakelijk, sorry.

dewie's picture
dewie 5 jaar geleden

hahaha leuk filmpje van DDWD! :D (geen emoticon)

5 jaar geleden

zo kunnen we wel ff doorgaan met verzinnen..

5 jaar geleden

Wel hartverwarmend trouwens, de reacties op de nieuwe lay-out

5 jaar geleden

Ben wel blij met die nieuwe lay-out. Niemand roept meer Thommie!, Nevah back down! Ik ben X en ik ben Y jaar en ik heb geen Z op mijn A, is dat erg? etc.

Iedereen heeft iets nieuws om op te schelden. Prima toch?

5 jaar geleden

Ik laat men naam lekker niet achter!
Zo blijf ik lekker anoniem. Want door anonimiteit blijft de mens beleefd.

5 jaar geleden

Wat vind je van de nieuwe uitstraling van Plakballen?

Beter dan Flabber's nieuwe lay-out (77%, 10 Stemmen)

Slechter dan Flabber's nieuwe lay-out (15%, 2 Stemmen)

Ik vind Plakballen echt helemaal niks (8%, 1 Stemmen)

Totaal aantal stemmen: 13

5 jaar geleden

Leuk! Een slechte imitatie van The Best Page In the Universe. (maddox.xmission.com/(...))

5 jaar geleden

WAAR IS HET GROEN¿?¿?

De complete lay-out verkracht die flabber uniek maakte. Dit is de slechtste stap die flabber ooit heeft gemaakt, ben benieuwd of ik hier nog blijf kijken.......

[Boze emoticon]

Einstijn

nietdus's picture
nietdus 5 jaar geleden

Hoe vaak moeten we het nou nog zeggen? ik vind het te triest een account aan te maken dus ik heb bugmenot maar moeten raadplegen. WAT EEN KUT LAY-OUT! VERANDER HET, GEEF HET IETS MOOIS! AUB flabber :'(. Jullie maken me verdrietig. En alsjeblieft iets overzichtelijker.. het is nu één grote brei

5 jaar geleden

slap, panfluitshit gejat van southpark

5 jaar geleden

jaja hoogstwaarschijnlijk andersom

5 jaar geleden

Post = slecht.. wat een onzin.

Lay-out still sucks balls.

Can we have our old Flabber back now?

5 jaar geleden

treffende shit, had het er gister nog over met vrienden. er wordt steeds meer verboden, nog even en je mag je vriendin niet eens meer in haar kleine gaatje pakken

5 jaar geleden

mooie layout trouwens :)

5 jaar geleden

Religies worden waarschijnlijk ook verboden. Want als er geen religies zijn is er ook geen discriminatie op grond van geloof.

5 jaar geleden

Als dat eens waar zou worden...

Hell Yeah! :D

5 jaar geleden

Fuck tommie hij gaf ons deze layout

5 jaar geleden

Haha flabber gaat down the drain.....lekker jongens

5 jaar geleden

IK WIL DE OUDE LAYOUT TERUG!!!!! GOMPIE!!!

5 jaar geleden

youtube.com/(...)
kijk dit is rick roll

5 jaar geleden

Waar is mijn groene flabber ;_; ?

5 jaar geleden

Dit is toch sarcastisch bedoeld
of ironisch
om te laten zien waar het heen gaat hiero..
ofzo

5 jaar geleden

Niet grappig, stop er nu nog mee nu het nog kan..

5 jaar geleden

Deze log sucks balls!
Helemaal niet grappig en flabber probeert iets te zijn wat het niet is.

Verkoop die site en ga vakken vullen!

5 jaar geleden

Alle honden mogen inderdaad van de aardbodem weggevaagd worden. Wat een poepbeesten.

5 jaar geleden

-spam-

5 jaar geleden

Verplicht betalen.
Dat is niet verboden

5 jaar geleden

Layout verbieden in 2009

5 jaar geleden

Hehehe, helemaal top, er is nog nooit een hond gevraagd of die wel van de mens houdt...hilarish.

5 jaar geleden

Ik ben trost op jullie!

5 jaar geleden

Ik heb een liedje gemaakt voor onze Geliefde Leiders:

youtube.com/(...)

Ook dit wil je zien

 • Body farm: hier in dit veld in Texas liggen 50 lijken

  Middenin Texas ligt de meest high tech-begraafplaats ter wereld. Op deze "body farm" (waarvan er maar 5 op de hele wereld bestaan) doen ze onderzoek naar de verschillende stadia hoe het menselijke lichaam ontbindt. Cruciale informatie voor forensische onderzoekers in de strijd tegen criminaliteit.
 • De dingen die je vrouwelijke karakter krijgt te horen als je 10 uur door Skyrim loopt

  Een tijdje terug maakte een meisje een filmpje waarin duidelijk wordt dat mensen zomaar dingen tegen je zeggen als je op straat loopt. Het blijkt mannen ook te overkomen en we hebben nu zelfs al bewijs dat NPC's in games óók zomaar tegen je praten. Het moet niet gekker worden.
 • Sexy Selexy DXXXII

  Het is vrijdagmiddag 31 oktober, bijna weekend en dus weer tijd voor een sexy selexy eyecandy. We brengen weer een ode aan de vrouw met een selectie classy foto's, video's en galleries van het hoogste niveau.
 • Daily Cute: Deze kat heeft alle horrors van het leven gezien

  Trauma's, traumaaaaa's! Of poes is gewoon stuk, kan natuurlijk ook.
 • Amerikaanse vrouw krijgt de schok van haar leven in Europees stadion

  Ze had geen idee van hoe fanatiek Europese fans over het algemeen zijn en kijkt vervolgens rond alsof de LSD net inslaat.
 • Stephen Colbert zet die #Gamergate-figuren even goed voor schut

  Het was natuurlijk wachten op een reactie van een van de grootste talkshowhosts ter wereld. En wederom heeft hij gelijk én weet hij het weer uitstekend te brengen.
 • Alle buitenaardse rassen in Star Wars zorgvuldig uitgelegd... soort van... achtig

  Er bestaan mensen die nog nooit Star Wars hebben gezien (ja, nee, écht!). En aangezien volgend jaar Episode VII uitkomt, is het misschien wel handig om te weten wat alle buitenaardse rassen zijn. Toch? Hier uitleg waar je he-le-maal niets vast iets aan hebt.
 • Prachtig sereen: Duikers zwemmen met walvishaaien en reuzenmanta's vanuit de lucht gefilmd

  We zijn niet snel jaloers, maar we zouden er een hoop voor over hebben om nu net als die duikers tussen deze majestueuze dieren te kunnen dobberen.
 • Faal: American-footballspeler blesseert zichzelf met C. Ronaldo imitatie

  Lamarr Houston van de Chicago Bears probeerde een succesvolle tackle te vieren zoals Cristiano Ronaldo dat nog wel eens wil doen na een doelpunt. Niet heel ingewikkeld. Een sprongetje, beentjes wijd, armpjes over elkaar. Daarom koos Lamarr waarschijnlijk ook Ronaldo als rolmodel, want Klose kan je immers je leven kosten. Maar klaarblijkelijk kun je bij het hupsje van Ronaldo zwaar geblesseerd raken.